Vlamvertragende

    Werkt u in een milieu waarin u wordt blootgesteld aan contact met hitte of vonken? Bekijk dan de selectie vlamvertragende werkkleding en veiligheidskleding van MASCOT. Bij MASCOT vindt u werkkleding, die is goedgekeurd conform de certificeringen EN ISO 11612 en 14116. Door onze vlamvertragende werkkleding te kiezen bent u verzekerd van optimale bescherming, die specifiek is aangepast aan uw beroep en taken.

    Bescherming die is aangepast aan uw beroep

    Werkt u als lasser, smid, elektricien, werktuigkundige, offshore-medewerker of in de industrie, dan wordt u periodiek blootgesteld aan risicovolle hitte, vonken of elektriciteit. Om uzelf zo goed mogelijk te beschermen is het erg belangrijk dat u de juiste werkkleding draagt. Bij MASCOT vindt u een selectie vlamvertragende werkkleding die u onder andere beschermt tegen stralingswarmte, vlamcontact, vonken, dampen en warme materialen. Vlamvertragende werkkleding en veiligheidskleding die is gecertificeerd conform EN ISO 11612 en 14116, vermindert het risico dat uw kleding ontvlamt door kortstondige blootstelling aan warmte of vlammen. Bij langdurige blootstelling aan warmte moet verdere bescherming gebruikt worden en raden we bovendien speciale bescherming van hoofd, handen, voeten en andere blootgestelde lichaamsdelen aan.

    Innovatieve materialen zorgen voor uw veiligheid

    De selectie vlamvertragende werkkleding van MASCOT is gemaakt van materialen die speciaal ontwikkeld zijn om u te beschermen tegen gevaren door warmte en vuur. De keuze van zowel stofkwaliteit, garen als opdruklogo garandeert dat het risico op verspreiding van vlammen minimaal is. Een groot deel van de producten is bovendien antistatisch en zuurbestendig. De producten zijn goedgekeurd en behouden hun vlamvertragende eigenschappen tot wel 75 huishoudelijke wasbeurten of 50 industriële wasbeurten. Alle zakken en details op de vlamvertragende werkkleding van MASCOT zijn veilig afgesloten, zodat er geen vonken in terecht kunnen komen. Dat betekent dat u geen concessies hoeft te doen op het gebied van functionaliteit of comfort, wanneer u kiest voor vlamvertragende werkkleding of veiligheidskleding van MASCOT.