Maattabel

  Vindt u het moeilijk om uw MASCOT-maat te vinden? Onze maattabel helpt u op weg. We adviseren wel altijd om de kleding of de schoenen te passen. Op die manier weet u zeker dat het product zit zoals het hoort. U mag geen concessies doen aan de maat, want die is niet alleen bepalend voor de functionaliteit en het comfort van de werkkleding, maar ook voor uw veiligheid.

  In het assortiment van MASCOT hebben veel producten een pasvorm die kan worden gedragen door zowel mannen als vrouwen, maar er zijn ook speciaal voor vrouwen ontworpen producten.

  Naar maat- en omrekentabel (PDF)

  Zo meet u uzelf

  • Vraag een ander om u op te meten, dan krijgt u het optimale uitgangspunt om werkkleding in de juiste maat te kiezen.
  • Meet dicht op het lichaam.
  • Trek het meetlint strak wanneer u uw taille meet.
  • Denk eraan om de lengte van uw benen te meten. De meeste broeken zijn verkrijgbaar in drie verschillende lengtematen.
  • Vraag uw MASCOT-contactpersoon of verkooppunt advies als u niet zeker weet of u de juiste maat of pasvorm hebt gekozen.

  Dames

  In het assortiment van MASCOT vindt u speciaal voor vrouwen ontwikkelde producten in twee verschillende pasvormen: DIAMOND en PEARL. Een aantal damesproducten is verkrijgbaar in beide pasvormen, terwijl een selectie alleen in de DIAMOND-pasvorm bestaat. Als u een product in een PEARL-pasvorm mist, raden we aan om de pasvorm te kiezen die door vrouwen en mannen kan worden gedragen.

  Volg deze twee stappen om de broek/rok/shorts te vinden die perfect zijn voor u:

  1) Bepaal uw pasvorm

  Uw MASCOT-damespasvorm hangt af van de combinatie van uw taille (meet daar waar u het smalst bent) en heupwijdte (meet daar waar u het breedst bent).

  De vuistregel is:

  • als er meer dan 20 centimeter verschil zit tussen uw taille en heupwijdte, dan kiest u de DIAMOND-pasvorm.
  • als er minder dan 20 centimeter verschil zit tussen uw taille en heupwijdte, dan kiest u de PEARL-pasvorm.

  2) Bepaal uw maat

  U vindt uw maat door uw heupwijdte te meten rond het breedste punt van uw heupen. Kijk in de maattabel onder uw pasvorm: Lees uw maat af in de tabel op basis van uw heupwijdte. Denk eraan om de lengte van uw benen te meten. Alle damesbroeken van MASCOT zijn verkrijgbaar in twee lengtematen: 76 cm en 82 cm.

  Naar maat- en omrekentabel (PDF)

  Bekijk de video om precies te weten welke damespasvorm u moet kiezen

  Kinderen

  In het assortiment van MASCOT vindt u ook producten voor kinderen. Om de juiste maat te bepalen gaat u in principe uit van de lengte van uw kind.

  Schoenen

  De schoenen in het assortiment van MASCOT zijn verkrijgbaar in de maten 35-48. De schoenmaten van MASCOT zijn gemiddeld ten opzichte van de gebruikelijke schoenmaten. Als u in het dagelijks leven maat 42 hebt, dan is maat 42 hoogstwaarschijnlijk ook de juiste maat voor uw MASCOT-schoenen. We adviseren wel altijd om de schoenen te passen voordat u ze koopt.