Technologieën

  Het is van belang om werkkleding van het juiste materiaal te kiezen. Zo kunt u de allerbeste werkkleding krijgen die precies bij u en uw werksituatie past. Lees hier meer over de verschillende materialen om een idee te krijgen wat u het beste kunt kiezen voor uw werkkleding.

  MASCOT Technologieën

  MASCOT heeft zijn eigen textielmerken ontwikkeld om u de beste producten te kunnen bieden. Hieronder staat informatie over de eigenschappen en voordelen van de verschillende merken, zodat u weet wat u moet kiezen.

  CLIMASCOT® logo

  CLIMASCOT®

  CLIMASCOT® is niet alleen zeer isolerend, het is daarnaast ook een ademend en lichtgewicht materiaal dat samengedrukt zeer weinig ruimte opneemt. Tijdens de productie van CLIMASCOT® wordt gerecycled polyester gebruikt om het milieu te ontzien en om zo veel mogelijk hulpbronnen opnieuw te gebruiken. Daarom is het materiaal van de CLIMASCOT®-voering gemaakt van 35% gerecycled polyester.

  Kom meer te weten

  MASCODRY® logo

  Weg met het vocht

  Het lichaam geeft warmte en vocht af bij lichamelijke inspanningen. Vocht moet bij voorkeur snel van het lichaam worden afgevoerd, omdat een natte huid sneller afkoelt dan een droge huid. De juiste kleding zorgt voor een comfortabel gevoel, zelfs bij hoge lichamelijke activiteiten, omdat vocht razendsnel van het lichaam wordt afgevoerd. MASCOT heeft kleding van MASCODRY® die aan deze eigenschappen voldoen. U kunt zich daarom beter concentreren op het werk.

  Zie producten

  Bearnylon® logo

  Slijtvastheid in de kou

  Bearnylon® is waterafstotend en extreem slijtvast materiaal, dat voornamelijk wordt gebruikt voor de buitenzijde van MASCOT's winterkleding. Bearnylon® is een fantastisch en slijtvast materiaal met uitstekende isolerende eigenschappen.

  Zie producten

  MASCOTEX® logo

  Perfect tegen regen en wind

  Op dagen met veel regen is kleding van Mascotex® een must. Mascotex® is een stof met een ademend laminaat aan de binnenkant, waardoor het waterdicht wordt. Mascotex® is goedgekeurd volgens EN 343, de Europese norm voor beschermende kleding tegen regen. Alle naden zijn afgedicht met tape. Hierdoor is uw Mascotex® product 100% waterdicht. En het is tegelijkertijd ademend, zodat u uw activiteitsniveau niet hoeft aan te passen.

  Zie producten

  PyroPro® logo

  Bescherming tegen vlammen

  PyroPro® is een antistatisch, zuurbestendig en vlamvertragend materiaal van MASCOT en wordt gebruikt in MASCOT® MULTISAFE. De stof verkrijgt haar vlamwerende eigenschappen door een chemische nabehandeling. Het materiaal biedt tevens bescherming tegen een vlamboog en bij incidentele laswerkzaamheden. De stof voldoet aan EN ISO 11612 (A1, B1, C1, E1), EN ISO 14116 (index 3/50x75° C), EN 1149-3, EN 1149-5, ENV 50354/EN 61482-1-2 (klasse 1), EN ISO 11611 en EN 13034.

  Zie producten

  Thermax® logo

  Maximale bescherming tegen kou

  Thermax® is een isolerend, drielaags materiaal dat ontworpen is door MASCOT®. Omdat het materiaal zo goed isoleert, wordt het voornamelijk gebruikt in thermo-ondergoed. De stof is ontwikkeld voor gebruik bij extreem lage temperaturen en voor werk in koude omgevingen. Het ontwerp is zodanig, dat de binnenste polyester laag het vocht van het lichaam weg voert naar de buitenste katoen- en modalvezellaag, zodat uw huid altijd droog aanvoelt. De buitenste laag van de producten is isolerend en zorgt ervoor dat de warmte vast gehouden wordt.

  Zie producten

  MASCOLAYER® logo

  MASCOLAYER® antiperforatiezool

  De MASCOLAYER® antiperforatiezool is een tussenzool van textiel die van onder bescherming biedt tegen spijkers en scherpe voorwerpen. Dit type antiperforatiezool is zeer flexibel, zacht en licht. De voordelen van de MASCOLAYER® antiperforatiezool zijn dat de schoenen flexibeler worden en dat deze een goede bescherming biedt tegen kou en warmte, wat de gebruiker meer comfort geeft. Aangezien de MASCOLAYER® antiperforatiezool een antiperforatiezool van textiel is, is de schoen 100% metaalvrij en geleidt deze bovendien geen warmte en kou.

  Zie producten

  Werkkleding

  MASCOT selecteert de textielmerken voor de werkkleding zorgvuldig. Ieder textielmerk wordt gekozen aan de hand van speciale eigenschappen, om u de absoluut beste kwaliteit te kunnen bieden. Hieronder kunt u verder lezen over de verschillende merken en hun voordelen en eigenschappen.

  Dyneema® logo

  Sterker dan staal

  Bepaalde situaties vragen om buitengewone slijtvastheid. Met het gebruik van Dyneema® in de stof voor kniezakken combineert MASCOT eigenschappen als stretch en extreme slijtvastheid met een laag gewicht. De uiterst sterke en zeer duurzame vezel van Dyneema® draagt bij aan een grotere duurzaamheid van de kniezakken, terwijl tegelijkertijd het comfort bij knielend werk behouden blijft.

  Kom meer te weten

  CORDURA® logo

  Tegen slijtage

  Slijtvaste kleding is extreem belangrijk als er hard wordt gewerkt. De kniezakken, spijkerzakken en duimstokzakken moeten tegen een stootje kunnen. Daarom maakt MASCOT op bepaalde plaatsen van de kleding gebruik van CORDURA® om slijtage tegen te gaan. CORDURA® is namelijk zeven keer sterker dan bijvoorbeeld katoen. Wij gebruiken zowel 1000D CORDURA® (kwaliteit 11) als 500D CORDURA® (kwaliteit 12).

  Kom meer te weten

  COOLMAX® logo

  Toonaangevend in vochtregulatie

  COOLMAX® is toonaangevend als het gaat om vochtregulatie. Daarom maakt MASCOT gebruik van COOLMAX® in kledingstukken die dicht op de huid worden gedragen, zoals onderkleding en sokken. COOLMAX® neemt snel lichaamsvocht op en transporteert het direct door naar de volgende laag kleding. Hierdoor wordt voorkomen dat de huid vochtig aanvoelt. Producten met COOLMAX® zijn zacht, gemakkelijk te wassen en sneldrogend. Kies producten die COOLMAX® combineren met wol (kwaliteit 871). Zodoende heeft u een product dat zowel transpiratievocht weg voert en extra isolering biedt. COOLMAX®-producten zijn zacht en drogen snel.

  Zie producten:
  COOLMAX®COOLMAX® PROCOOLMAX® ALL SEASON

  LYCRA® logo

  LYCRA®

  LYCRA® zorgt voor comfort, pasvorm, vormbehoud, duurzaamheid en bewegingsvrijheid. LYCRA® kan worden uitgerekt tot 7 maal de oorspronkelijke lengte, en neemt de oorspronkelijke vorm weer aan zodra de spanning wordt vrijgegeven. LYCRA® zorgt voor versteviging en houdt de sok goed op de plaats.

  Zie producten

  Veiligheidsschoenen

  Met de werkschoenen van MASCOT bent u optimaal beschermd bij ongelukken. MASCOT heeft de schoenenmerken die deel uitmaken van onze werkschoenen met zorg gekozen. Zo kunnen wij uw voeten het allerbeste bieden. Lees meer over de verschillende merken om een idee te krijgen waaruit u kunt kiezen.

  BOA® Fit System logo

  BOA® Fit System

  Het BOA® Fit System geeft uw schoenen een goede pasvorm en goede grip. BOA® bestaat uit een verstelbare draaiknop, sterke lichtgewicht veters en frictievrije veterogen.

  Kom meer te weten

  XL EXTRALIGHT® logo

  XL EXTRALIGHT®

  XL EXTRALIGHT® is een buitengewoon licht en slijtvast schuimmateriaal dat wordt gebruikt voor zolen. Het schuimmateriaal is sterk, flexibel en schokabsorberend, wat bijdraagt aan een uniek comfort bij elke stap. Zolen van XL EXTRALIGHT® zijn optimaal verend en hebben bovendien een zoolprofiel met een goede grip op de ondergrond, zodat u stevig staat en minder gemakkelijk wegglijdt.

  Kom meer te weten

  SympaTex® logo

  SympaTex® membraan

  Bovenmateriaal met SympaTex® membraan voor ademende en waterdichte eigenschappen. Om aan de norm voor waterdicht schoeisel te voldoen, moet het schoeisel water minimaal 12 uur tegenhouden. SympaTex® voldoet aan deze norm.

  Zie producten

  Thinsulate™ logo

  Thinsulate™ Insulation

  Thinsulate™ Insulation is een isolerende binnenvoering, het is ademend en houdt de voeten warm.

  Zie producten