Parka jassen

    MASCOT heeft werkkleding voor alle weersomstandigheden en alle branches. Hebt u een warme jas nodig tegen de winterse kou? Bij MASCOT vindt u ruime keuze aan warme parka's. Parka's zijn kenmerkende lange jassen, langer dan normale winterjassen. Zo beschermen ze u beter tegen kou langs rug en onderrug. Parka jassen houden ook de bovenkant van uw benen extra warm, wat een groot verschil kan maken als het flink koud is.

    De parka's van MASCOT hebben allerlei praktische functies. De parka's zijn geïsoleerd met een quiltvoering en verschillende jassen hebben een uitneembare quilt- of bontvoering zodat u de jas aan verschillende temperaturen kunt aanpassen. Sommige van de jassen hebben afneembare gevoerde capuchons met elastische koorden om de capuchon te verstellen. Zo zit hij strak rond uw gezicht zodat uw hoofd warm blijft. Andere jassen zijn geschikt om een capuchon op te zetten voor extra bescherming tegen kou en wind wanneer het echt flink koud is.

    Meerdere van de parka's van MASCOT zijn gecertificeerd conform de koudenorm EN 342 en de neerslagnorm EN 343 voor optimale bescherming tegen kou en regen. Veel van de jassen zijn ademend, winddicht en waterafstotend. Er zijn ook parka's gemaakt van MASCOTEX®, een eigen materiaal van MASCOT met drie lagen, en met getapete naden om de jassen volledig waterdicht te maken. Als u veel lichamelijk werk verricht, is het belangrijk om een ademende parkajas te kiezen, zodat u overtollige warmte en vocht kwijt kunt om warm en droog te blijven. MASCOT heeft ook een parka waarvan de buitenkant gemaakt is van BEARNYLON®. BEARNYLON® is een vuil- en waterafstotend materiaal dat bovendien zeer slijtvast is. Daardoor gaat de jas lang mee.

    Als u bijvoorbeeld op een bouwplaats werkt of langs het spoor, is het belangrijk dat u altijd vanuit alle hoeken goed zichtbaar bent voor uw omgeving, zowel bij daglicht als in het donker. Kies dan voor een van de Parka jassen van MASCOT van fluorescerend materiaal met reflectoren en die gecertificeerd zijn volgens EN ISO 20471. Als u voor uw werk een jas nodig hebt die antistatisch en vlamvertragend is en beschermt tegen zuur, kunt u ook de parka kiezen met meervoudige bescherming.