Gekleed in lagen

  Wilt u optimale bescherming in alle weers- en werkomstandigheden? Die krijgt u door de juiste kleding te kiezen, van onder- tot bovenkleding volgens de laagjesmethode. Goede kleding is kleding die past bij uw inspanningsniveau en uw omgeving. In het assortiment werkkleding van MASCOT vindt u een grote selectie T-shirts, truien en jacks die gemaakt zijn om te combineren volgens de laagjesmethode.

  MASCOT raadt u aan om tot drie te tellen als u zich aankleedt voor uw werkdag: 1) Zorg dat u droog blijft 2) Zorg dat u warm blijft 3) Bescherm u tegen het weer.

  T-shirt - Laag 1 - Een vochtregulerende laag

  Laag 1 - Een vochtregulerende laag

  Als eerste trekt u een laag aan die vooral vochtafdrijvend is, zodat u het niet koud krijgt door het vocht dat uw lichaam afgeeft. Dat bereikt u het beste met een materiaal van polyester in combinatie met elastische vezels, zodat u volledige bewegingsvrijheid hebt. MASCOT biedt producten die strak op het lichaam zitten, goed rekbaar zijn en veel bewegingsvrijheid bieden. De producten zijn vochtafdrijvend, drogen snel en zijn antibacterieel behandeld om luchtjes te voorkomen. Zodoende krijgt u een goede en aangename regulering van de lichaamstemperatuur, zelfs in warme werkomgevingen en wanneer u fysiek actief bent.

  Zie producten

  Werktrui - Laag 2 - Een warme en isolerende laag

  Laag 2 - Een warme en isolerende laag

  In overgangsperiodes zijn twee lagen vaak voldoende: een vochtafdrijvende en een isolerende laag. De isolerende laag kan heel goed bestaan uit een combinatie van verschillende producten. De isolerende laag moet de warmte vasthouden, terwijl vocht moet kunnen worden afgevoerd. Laag 2 moet u warm houden in koude omgevingen zonder u in uw bewegingsvrijheid te belemmeren. Producten met CLIMASCOT®-voering zijn een voor de hand liggende keuze als tussenlaag. CLIMASCOT® Lightweight Insulation is een zeer ademende voering met een hoog isolerend vermogen. Tegelijkertijd heeft de voering een laag gewicht en volume, waardoor deze u tijdens de werkdag niet in de weg zit.

  Zie producten

  Winterjas - Laag 3 - Een laag om u te beschermen tegen weer en wind

  Laag 3 - Een laag om u te beschermen tegen weer en wind

  De buitenste laag moet vooral wind- en waterdicht zijn om u te beschermen tegen de weersomstandigheden. Maar vergeet het ademend vermogen niet. Een hoog ademend vermogen is belangrijk om de warmte te kunnen vasthouden. Als vocht niet weg kan, wordt u nat en vervolgens koud. In het assortiment van MASCOT vindt u een grote selectie jacks die ademend, winddicht en waterdicht of waterafstotend zijn. Of de buitenste laag waterdicht of waterafstotend moet zijn, is afhankelijk van de omgeving. Het verschil zit in de naden en of die getapet zijn of niet. Bij een waterafstotende jas bestaat het risico dat het water door de naden binnendringt.

  Zie producten

  Blijf de hele winter warm en droog. Tel tot drie bij het aankleden voor de werkdag.

  1 Blijf droog
  2 Blijf warm
  3 Bescherm u tegen het weer

  Combineer de lagen afhankelijk van de omgevingstemperatuur en uw fysieke activiteitsniveau.