Collecties

MASCOTs assortiment is onderverdeeld in verschillende collecties voor diverse gebruikers. Lees de omschrijvingen en kies de collectie die het beste bij uw werkzaamheden en stijl past of combineer producten uit de verschillende collecties en creëer zo uw eigen look.

Werkkleding

MASCOT heeft voor alle vakgebieden werkkleding met verschillende functies en details. U vindt onder andere werkkleding voor verschillende weersomstandigheden en voor uiteenlopende werksituaties. Bekijk de vele mogelijkheden van MASCOT.

Trui & T-shirt - Korenblauw - Werkbroeken Marineblauw
MASCOT® ACCELERATE - logo

Een complete kledingcollectie voor mannen, vrouwen en kinderen. Met meer dan 70 producten verdeeld over zes verschillende kleuren biedt de collectie talloze mogelijkheden om producten binnen de hele collectie te mixen en matchen.
Producten: Producten voor mannen, vrouwen en kinderen in comfortabele en functionele materialen, van ondergoed tot buitenkleding. Kleuren, functies en mogelijkheden voor een groot aantal branches. Producten van 100% stretchstof met rek in vier richtingen en producten die industrieel gewassen kunnen worden.
Favoriet bij: Een brede doelgroep binnen vakwerk, logistiek, productie, transport en industrie, waarbij een sterk corporate image ook belangrijk is.

Kom meer te weten

MASCOT® ADVANCED - logo

In deze revolutionaire collectie wordt zeer veel gebruik gemaakt van stretch materialen. Zeer comfortabel en uitstekende bewegingsvrijheid. Ontworpen en getest zodat deze werkkleding alle weersomstandigheden kan weerstaan.
Producten: Werkbroeken en shorts in 4-weg stretch materiaal. Bovenkleding geschikt voor alle seizoenen met verschillende producten voor de onderste laag, de tussenlaag en de buitenlaag.
Favoriet bij: Hardwerkende, gepassioneerde mensen in de bouwsector die het uiterste van hun werkkleding eisen.

Kom meer te weten

MASCOT® UNIQUE - logo

Tweekleurige werkkleding in een nieuw jasje. MASCOT® UNIQUE is stijlvol, heeft handige details en is geschikt voor een actieve werkdag. Duurzame, comfortabele werkkleding gemaakt van TENCEL®. Geschikt voor industrieel wassen.
Producten: 
Een van MASCOTs meest uitgebreide collecties met 9 tweekleurige en 2 eenkleurige varianten. U kunt eindeloos variëren met de werk- en winterkleding in deze collectie.
Favoriet bij: diverse beroepsgroepen in de industrie en bouw.

Kom meer te weten

MASCOT® HARDWEAR - logo

Een uitgebreide collectie slijtvaste werkkleding met een moderne pasvorm. Uitstekende bewegingsvrijheid gecombineerd met een vlotte en robuuste uitstraling.
Producten: shorts, driekwartbroeken en werkbroeken in verschillende lengtes. Alle soorten bovenkleding, van monteursvesten tot winterjassen. Alle modellen zijn ergonomisch gevormd en hebben dan ook een perfecte pasvorm.
Favoriet bij: werknemers in de bouw. Mensen die op een discrete manier hun persoonlijk stijl willen signaleren door middel van werkkleding. Door de ergonomische pasvorm tevens zeer geschikt voor vrouwen.

Kom meer te weten

MASCOT® CROSSOVER - logo

Alle basiskleding in één collectie. Hier vindt u T-shirts, sweaters en polo's met modieuze print of in effen uitvoering in een groot aantal kleuren. De collectie bevat ook basisproducten in een duurzame uitvoering en producten die geschikt zijn voor industrieel wassen. 
Producten: T-shirts, sweaters en polo's in allerlei kleuren met modieuze opdruk, een duurzaam profiel of die geschikt zijn voor industrieel wassen. Functioneel ondergoed dat onder andere vochtafdrijvend, isolerend, antibacterieel en sneldrogend is.
Favoriet bij: Alle vakgebieden en in alle bedrijfstakken. Het ondergoed is met name geschikt voor mensen die in de kou werken en/of die veel bewegen.

Kom meer te weten

MASCOT® LIGHT - logo

De lichtste collectie in ons assortiment – tegen een zeer concurrerende prijs. De producten hebben een standaard pasvorm, veel details en zijn, ondanks het lichte materiaal, zeer duurzaam. Deze collectie is geschikt voor de industrie en kan industrieel gewassen worden.
Producten: Een ruime selectie van tweekleurige producten, zoals werkbroeken, werkjacks en softshell jacks. Kies uit 2 kleurencombinaties: korenblauw/donker marine of donker marine/zwart. Er zijn vele combinaties mogelijk, ook met andere producten uit ons assortiment.
Favoriet bij: Medewerkers in de industrie en personen die werken bij hoge temperaturen.

Kom meer te weten

MASCOT® AQUA - logo

Waterdichte regenkleding in twee pasvormen en kwaliteiten. Kan gemakkelijk over werkkleding worden aangetrokken.
Producten: regenjassen, regenbroeken en regentuinbroeken.
Favoriet bij: werknemers die buiten werken.

Kom meer te weten

MASCOT® INDUSTRY - logo

De perfecte collectie voor wasserijen en grote industriële eindgebruikers. Deze comfortabele kleding behoudt haar vorm, kleur en kwaliteit, ook na veelvuldig industrieel wassen.
Producten: een complete collectie in drie varianten: één in 100% katoen, één in canvas en één in klassieke twill. Lichte en alledaagse producten voor elk seizoen en warmere producten voor de winter.
Favoriet bij: werknemers in de industriële branche.

Kom meer te weten

MASCOT® IMAGE - logo

Europa's eerste tweekleurige kledingcollectie. Bestaat uit een ruime selectie producten die op vele manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden.
Producten: een ruim aanbod aan traditionele, tweekleurige kleding van twilll.
Favoriet bij: een groot aantal beroepen in de industrie- en nijverheidssector.

Kom meer te weten

MASCOT® ORIGINALS - logo

Een uitgebreide, authentieke collectie werkkleding. Deze producten hebben jaar na jaar hun waarde bewezen en zijn nog steeds enorm populair.
Producten: traditionele werk- en winterkleding, van overalls tot pilotjacks. Onder andere verkrijgbaar in een ruime selectie quilt van verschillende diktes.
Favoriet bij: werknemers uit alle sectoren die op zoek zijn naar traditionele, duurzame werkkleding.

Kom meer te weten

MASCOT® FRONTLINE - logo

Lichte, mooie en representatieve werkkleding voor mannen en vrouwen met een kantoorbaan of een beroep op het gebied van dienstverlening, techniek of logistiek. Focus op bewegingsvrijheid, duurzaamheid en een representatief uiterlijk.
Producten: Broeken en driekwartbroeken met een bescheiden aantal details. Broeken en rokken voor vrouwen. Producten van ULTIMATE STRETCH met een laag gewicht en hoge slijtvastheid. Een ruime keuze aan goed zittende en aangename bovenstukken.
Favoriet bij: Dienstverlening, kantoor, transport, installatie en techniek. Personen die er representatief uit moeten zien en die behoefte hebben aan bewegingsvrijheid, duurzaamheid en ruime zakken.

Kom meer te weten

MASCOT® YOUNG - logo

Functioneel met een moderne pasvorm en veel bewegingsvrijheid. Vernieuwende kleuren met contrasterende oranje stiksels. Duurzaam en ontworpen om in te bewegen.
Producten: shorts en werkbroeken in verschillende lengtes. Alle soorten bovenkleding, van monteursvesten tot winterjacks. Alle modellen zijn ergonomisch gevormd en hebben daardoor een perfecte pasvorm.
Favoriet bij: werknemers in de bouw en bij mensen veel bewegingsvrijheid nodig hebben en/of die zich graag hip willen kleden op het werk. Door de ergonomische pasvorm tevens zeer geschikt voor vrouwen.

Kom meer te weten

MASCOT® COMPLETE - logo

Producten: Petten, Bretels, Riemen, Spijkerzakken, Capuchons, Mutsen, Kniebeschermers, Nekwarmers & Sokken
Favoriet bij: Alle

Kom meer te weten

Veiligheidskleding

Het assortiment aan veiligheidskleding van MASCOT behoort tot een van de grootste en meest uitgebreide collecties in de branche. Om het assortiment overzichtelijk te houden, hebben wij onze kleding in verschillende collecties ingedeeld. Alle fluorescerende producten zijn EN ISO 20471 gecertificeerd.

3/4 hi-vis-broeken & Trui - MASCOT® ACCELERATE SAFE Hi-vis geel
MASCOT® MULTISAFE - logo

Een unieke combinatie van de hoogste veiligheid, de beste functies en een uitstekend comfort. Antistatisch, zuurbestendig en vlam vertragend. Multibeschermende kleding – ook tegen incidenteel lassen en vlambogen.
Producten: Zowel hi-vis als non-hi-vis producten van hoogwaardige kwaliteit met de hoogste certificeringen. Het assortiment bevat ondergoed, basisproducten, winterkleding en werkkleding.
Favoriet bij: Industriële en nutsbedrijven, bijvoorbeeld olie-, gas- en windindustrie. Elektriciens en personen die occasioneel met gloeidraden en zuren werken.

Kom meer te weten

MASCOT® ACCELERATE SAFE - logo

MASCOT® ACCELERATE SAFE is hi-vis kleding voor iedereen die behoefte heeft aan zichtbaarheid, maximale bewegingsvrijheid en heel veel functionele details. Voor iedereen die bijzondere eisen stelt aan veiligheidskleding.
Producten: een compleet productassortiment van hi-vis veiligheidskleding met een opvallend design. Werkkleding en winterkleding voor zowel mannen als vrouwen, in drie fluorescerende kleuren en in totaal negen kleurcombinaties.
Favoriet bij: iedereen die hoge eisen stelt en die werkt in de infrastructuur en wegenbouw, park- en plantsoenendienst, windenergie-industrie, bouw of op andere plekken waar zichtbaarheid en optimaal comfort een vereiste zijn.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE SUPREME - logo

Een uitgebreide hi-vis collectie met de hoogst haalbare certificering, EN ISO 20471. Er zijn vele combinaties mogelijk met andere collecties. Bevat veel nieuwe, unieke functies en details. Perfecte pasvorm, zeer duurzaam en geschikt voor alle soorten werk.
Producten: Brede collectie met ruime keuze aan werkkleding en winterkleding. Verkrijgbaar in 6 kleurencombinaties met fluorescerend rood, geel of oranje.
Favoriet bij: Aannemers, bouwbedrijven en overheid. Voor diegenen die altijd fluorescerende kleding moeten dragen. Uitermate geschikt als er hoge eisen gesteld worden met betrekking tot veiligheid, bewegingsvrijheid en functionaliteit.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE LIGHT - logo

Hi-vis werkkleding met EN ISO 20471-certificering. Deze collectie omvat functionele, tweekleurige fluorescerende werkkleding met de focus op veiligheid en comfort, tegen een zeer concurrerende prijs.
Producten: Een ruime selectie van duurzame producten in matchende kleurencombinaties in alle hi-vis kleuren, geel, oranje en rood. Alle tweekleurige producten zoals werkbroeken, werkjacks, softshells en pilotjacks kunnen gecombineerd worden met de effen t-shirts, polo’s en fleecejacks in deze collectie, of met producten uit een andere collectie, zoals bijvoorbeeld MASCOT® SAFE SUPREME.
Favoriet bij: Aannemers, bouwbedrijven overheid. Voor diegenen die altijd fluorescerende kleding dienen te dragen.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE COMPETE - logo

Fluorescerende oranje en gele kleding in vier contrasterende kleuropties. Een stijlvolle collectie met een goed ontwerp. Sluit perfect aan bij uw bedrijfsprofiel. Concurrerend op alle gebieden.
Producten: een volledige collectie driekwartbroeken, werkbroeken, Amerikaanse overalls en bovenkleding. Acht kleurvarianten. Alle producten zijn EN 471 gecertificeerd en het merendeel is behandeld met het vuilafstotende Teflon®.
Favoriet bij: weg-en waterbouw, bouw en overheden. Als men zowel overdag als 's nachts fluorescerende kleding nodig heeft.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE ARCTIC - logo

Eenkleurige fluorescerende winterkleding. Voor situaties waarin u zichzelf tegen de kou wilt beschermen zonder dat uw zichtbaarheid daaronder lijdt. Tijdloos en traditioneel ontwerp.
Producten: eenkleurige, warme winterkleding. Alle producten zijn EN 471 gecertificeerd.
Favoriet bij: aannemers en overheden.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE AQUA - logo

Eenkleurige fluorescerende regenkleding. Kan gemakkelijk over werkkleding worden aangetrokken om uw zichtbaarheid te vergroten.
Producten: regenjas, regenbroek en regentuinbroek. Alle producten zijn EN 471 gecertificeerd.
Favoriet bij: mensen die buiten werken op plaatsen waar EN 471 gecertificeerde kleding een vereiste is.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE CLASSIC - logo

Eenkleurige, fluorescerende basiskleding. Een ideale aanvulling op andere MASCOT® SAFE collecties. Tijdloos met traditionele pasvorm.
Producten: eenkleurige kleding met een ruime keuze aan bovenkleding. Alle producten zijn EN 471 gecertificeerd.
Favoriet bij: aannemers en overheden en als aanvulling op andere collecties.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE IMAGE - logo

Fluorescerende, oranje of gele kleding met donkerblauwe contrasten op de plaatsen die het meest blootgesteld worden aan vuil.
Producten: tweekleurige werkkleding en winterjacks. Alle producten zijn EN 471 gecertificeerd.
Favoriet bij: aannemers en mensen die af en toe fluorescerende kleding nodig hebben.

Kom meer te weten

MASCOT® SAFE YOUNG - logo

Deze lijn bestaat uit fluorescerende rode kleding met contrasten in donker antraciet en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Een perfect ontwerp met lichte, schuine reflecties die door een perfecte pasvorm als gegoten zit.
Producten: een volledige collectie met zowel zomer- als winterproducten. Alle producten zijn EN 471 gecertificeerd en het merendeel is behandeld met het vuilafstotende Teflon® zodat de zichtbaarheid langer behouden blijft.
Favoriet bij: weg-en waterbouw, bouw en overheden. Als men zowel overdag als 's nachts fluorescerende kleding nodig heeft.

Kom meer te weten

Schoenen

MASCOT biedt niet alleen werkschoenen met maximale veiligheid, maar ook een aantal schoenen zonder veiligheidsonderdelen. Alle veiligheidsschoenen zijn gecertificeerd conform EN ISO 20345 en hebben onder andere een versterkte teen, anti-perforatiezolen en antislip. Bekijk hier een overzicht van de kenmerken van de verschillende collecties om precies die schoenen te vinden die aan uw behoeften voldoen.

MASCOT® FOOTWEAR CARBON - Veiligheidsschoenen (laag)
MASCOT® FOOTWEAR CARBON - logo

De CARBON-collectie bestaat uit veiligheidsschoenen met een innovatieve, flexibele zool van XL EXTRALIGHT® EVA, dat de schoenen een laag gewicht, een hoog loopcomfort en een betere schokabsorbering geeft. Dankzij de schokabsorberende zool hebt u minder snel last van vermoeide benen na een lange werkdag. De schoenen in MASCOT® FOOTWEAR CARBON hebben een versterkte neus van koolstofvezel. Koolstofvezel is een zeer stevig materiaal dat de versterkte neus uitzonderlijk sterk en bestand tegen impact en druk maakt. In combinatie met de bijzonder buigzame anti-perforatiezool MASCOLAYER® krijgt u met de CARBON-collectie schoenen die de hele dag door een goed loopcomfort bieden.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR MOVE - logo

De MOVE-collectie bestaat uit veiligheidsschoenen en -laarzen met een superlaag gewicht, al vanaf slechts 440 gram. De MOVE-modellen zijn gemaakt met een modern ontwerp dat eerder doet denken aan sportieve sneakers dan aan zware, traditionele veiligheidsschoenen. Alle schoenen van MASCOT® FOOTWEAR MOVE hebben een unieke tussenzool van Phylon met een revolutionair laag gewicht, die de schoenen een aangenaam, elastisch comfort geeft. De MOVE-collectie bestaat uit veiligheidsschoenen die u niet meer wilt uittrekken.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR ENERGY - logo

Veiligheidsschoenen uit de ENERGY-collectie bieden uitzonderlijk comfort en vrijheid voor zowel uw rug als uw voeten met behulp van een extreem schokabsorberend zoolmateriaal van ETPU. Het zoolmateriaal absorbeert efficiënt de schok van het stappen op harde oppervlakken, zodat de druk niet belastend is voor de benen en de rug. MASCOT® FOOTWEAR ENERGY biedt optimaal comfort voor uw voeten. Alle materialen verwerkt aan de voorvoet zijn extreem flexibel, zodat de schoen soepel alle bewegingen kan volgen en ondersteunen. Het gewicht wordt laag gehouden door metaalvrije lichtgewicht materialen zoals de composiet veiligheidsneus en de anti-perforatiezool van textiel, waardoor de schoenen volledig metaalvrij zijn.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR FLEX - logo

De FLEX collectie betekent vrijheid voor je voeten. Vrijheid om uren te staan en/of lopen zonder vermoeide voeten te krijgen. De voet wordt ondersteund en gestabiliseerd aan de achterzijde van de schoen en biedt voldoende ruimte voor bewegingen aan de voorkant van de voet. De schoen heeft een binnenzool met optimale ondersteuning voor de voetholte, zodat de neiging tot platte voeten wordt tegengaan. De schoenen van de FLEX collectie zijn zeer comfortabel. De zool heeft een uitstekende schokabsorptie en het voorste gedeelte van de schoen is flexibel en buigt met de voet mee. Tegelijkertijd zijn deze schoenen zeer licht.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR FIT - logo

De FIT-collectie staat garant voor een optimale pasvorm. De schoenen bieden steun en zitten van teen tot hak goed. Vóór in de schoen is er genoeg ruimte, zodat de voorvoet en tenen voldoende bewegingsvrijheid hebben.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR CLEAR - logo

Schoenen uit de MASCOT® FOOTWEAR CLEAR-collectie kunnen op 40 °C worden gewassen. Dit voorkomt verspreiding van bacteriën waardoor u verzekerd bent van een goede hygiëne. De schoenen zijn bovendien geschikt voor wasserijen omdat er een HF-chip in geplaatst kan worden. De CLEAR-collectie heeft zolen met de hoogste slipweerstand, SRC. Comfort staat voorop, aangezien de binnenvoering van microfiber heel goed ventileert en ademt. Dit zorgt voor prettige omstandigheden voor de voeten tijdens de werkdag.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR COVER - logo

De COVER-collectie biedt robuuste en slijtvaste laarzen met de hoogste slipweerstand. Alle producten uit deze collectie hebben zolen waarvan de antislip op schuine en gladde ondergronden is getest. De laarzen uit de MASCOT® FOOTWEAR COVER-collectie zijn waterdicht. Bovendien zijn ze zeer geschikt in een omgeving waar hygiëne erg belangrijk is, omdat vuil en bacteriën gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY - logo

De INDUSTRY-collectie bestaat uit robuuste en slijtvaste schoenen voor werkzaamheden buitenshuis. De schoenen zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen slijtage als gevolg van kruipen op cementvloeren, werken in rioleringsbuizen of in vergelijkbare omstandigheden. De schoenen zijn bedoeld voor extremere omgevingen en zijn daarom voorzien van een sterke PU/rubberzool, die bestand is tegen contacthitte tot 300°C. Dankzij de stevige versterkte teen (beschermende neus) zijn de schoenen ook zeer robuust bij knielend werk. De zolen hebben bovendien een buitengewone slipweerstand, en het profiel van de zolen is zo ontworpen dat vuil en aarde snel loslaten wanneer de zool buigt tijdens het lopen.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR CLASSIC - logo

Naast alle veiligheidsdetails hebben de schoenen uit de CLASSIC-collectie een zeer comfortabele pasvorm. Kies ook voor de modellen uit deze collectie als u op zoek bent naar een schoen die wat breder is dan gemiddeld. De CLASSIC-modellen zijn zeer geschikt voor uiteenlopende activiteiten en beroepen binnen de lichte bouw en industrie, waarbij zowel buiten als binnen wordt gewerkt.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR CASUAL- logo

MASCOT® FOOTWEAR CASUAL is de collectie voor iedereen die op zoek is naar klassieke, stijlvolle sneakers zonder veiligheidsonderdelen zoals een versterkte teen en anti-perforatiezool. De CASUAL-modellen zijn licht en flexibel, en gemaakt van zachte, schokabsorberende materialen met hoog comfort. De collectie is perfect wanneer u mooie en gemakkelijke schoenen zoekt zonder versterkte teen en anti-perforatiezool.

Kom meer te weten

MASCOT® FOOTWEAR ACCESSORIES - logo

Bescherm en verzorg uw schoenen met behulp van de juiste producten. Dit verhoogt de levensduur van uw veiligheidsschoenen.

Kom meer te weten