Sokken

  Wij hebben een sokkenschema voor u opgesteld waarmee u voor elke werksituatie sokken van topkwaliteit kunt kiezen. Om u de hele dag lang op het werk comfort te bieden moeten werksokken slijtvaster zijn, een betere versteviging hebben en strakker rond de voet zitten dan gewone sokken. Daarom maakt MASCOT gebruik van de beste grondstoffen en technologieën.

  Vochtregulerend - Pictogram

  Sokken moeten vocht afvoeren

  Uw voeten transpireren. Uw sokken moeten dat reguleren zodat uw voeten niet klam en koud worden. Sokken van synthetisch materiaal zijn goed in het afvoeren van zweet en drogen snel.

  Werksokken moeten de warmte reguleren

  Sokken met wol erin zijn doorgaans dikker en daardoor warmer. Daarnaast heeft wol indrukwekkende vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen. Wol kan veel vocht absorberen, en dankzij het waterafstotende oppervlak voelt wol niet vochtig aan op de huid. Bovendien blijven de temperatuurregulerende eigenschappen behouden, zelfs als de wol nat is. Uw voetzolen worden met dikke werksokken ook nog eens ontlast.

  Advies bij het kiezen van sokken

  Schoenen en laarzen zorgen voor steun en stabiliteit, maar sokken zorgen voor een goed comfort voor huid en voeten. De belangrijkste functies van sokken zijn warmte reguleren, vocht afvoeren en ervoor zorgen dat de schoenen comfortabel zitten. En comfort is belangrijk wanneer u uw werksokken 10-12 uur per dag aan hebt.

  Kies de juiste maat

  Bij het kiezen van schoenen zorgen we vaak dat ze iets ruimer zitten. Bij sokken is dat eigenlijk omgekeerd. Een goede sok sluit dankzij elastische materialen nauw aan rond de voet. Kies eerder wat te kleine sokken dan te grote sokken. Als sokken te los zitten kunnen ze blaren veroorzaken. Houd er ook rekening mee dat dikke werksokken vaak nog wat ruimer worden dan dunne sokken.