Veiligheidskleding

  MASCOT heeft een breed aanbod van veiligheidskleding waarmee u de hele werkdag lang veilig en zichtbaar blijft. Dankzij het grote aanbod kunt u uw hi-vis kleding naar believen mixen en matchen op basis van vele verschillende factoren, zoals veiligheidsklasse, weersomstandigheden, certificeringen en kleur. Kies uit een breed assortiment in fluorescerend geel, oranje of rood – effen of tweekleurig en met reflectoren met het hoogste reflecterende vermogen.

  De veiligheidskleding van MASCOT is functioneel en tegelijk ook mooi en comfortabel. U hoeft geen concessies te doen op het gebied van functionaliteit, comfort of design. Verken het assortiment en vind veiligheidskleding die precies past bij uw wensen, eisen en werksituatie. Wanneer u producten zoekt, kunt u zelf de eisen opgeven.

  Functies voor alle werkzaamheden

  MASCOT zorgt voor uw veiligheid en biedt veiligheidskleding voor alle dagelijkse uitdagingen. Het is belangrijk dat u werkkleding draagt die voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, zodat u veilig en zichtbaar bent tijdens uw werk. Het maakt daarbij niet uit of u nu regenkleding, winterkleding of thermokleding nodig hebt.

  Bij MASCOT kunt u kiezen uit een breed aanbod van verschillende functies, kleuren en veiligheidsklassen, die u kunt aanpassen aan uw behoeften. U vindt veiligheidskleding die u veilig houdt, ongeacht of u onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden buiten werkt, met gevaarlijke chemicaliën werkt, of in aanraking komt met vuur. Met de veiligheidskleding van MASCOT bent u zeker van topcomfort en veel bewegingsvrijheid.

  EN ISO 20471

  Veiligheidsklassen

  De veiligheidskleding van MASCOT is gecertificeerd volgens EN ISO 20471, een internationale norm die eisen stelt aan zichtbare werkkleding voor medewerkers in risicogebieden. Bij de keuze van hi-vis kleding is het belangrijk dat de kleding voldoet aan de eisen die uw werkplek stelt. Bij MASCOT vindt u drie veiligheidsklassen (1-3), waarbij klasse 3 de hoogste is. De veiligheidsklasse van hi-vis producten wordt bepaald door de oppervlakte van de reflectorband en het fluorescerende materiaal. Welke klasse u moet kiezen, hangt af van hoe hoog het risico is in de zone waarin u zich bevindt. U kunt producten uit verschillende klassen combineren om zo een hogere certificeringsklasse te bereiken dan een product op zichzelf heeft. De combinatiemogelijkheden staan onder andere op het etiket op het wasvoorschrift en in de gebruikersinformatie op de kleding.

  Veiligheidskleding die speciaal is ontworpen voor vrouwen

  Werkkleding, waaronder ook veiligheidskleding, moet lekker zitten, want hoe beter de kleding zit, hoe groter uw comfort en bewegingsvrijheid. MASCOT biedt een hi-vis softshell- en winterjas die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen, wat betekent dat u als vrouw wat betreft veiligheidskleding geen concessies hoeft te doen op het vlak van comfort. Beide jassen zijn goedgekeurd conform EN ISO 20471-klasse 3, en zijn daarom de voor de hand liggende keuze als u zichtbaar en veilig moeten zijn bij uw werk.