Elektrostatische eigenschappen

  Als u werkt in de industrie of als u elektronica onderhoudt en monteert, is het belangrijk dat u zich beschermt tegen statische elektriciteit en elektrostatische lading door middel van werkkleding met elektrostatische eigenschappen. Dat is erg belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de bescherming van apparatuur, producten en machines, die uiterst gevoelig zijn voor statische elektriciteit.

  EN 1149-3/5

  Werkkleding die is getest om elektrostatische ontlading te voorkomen

  Bij MASCOT vindt u veiligheidskleding en werkkleding met elektrostatische eigenschappen die is gecertificeerd conform EN 1149-3 en EN 1149-5. De veiligheidskleding in deze categorie is speciaal getest op het afbreken van elektrostatische lading van het stofoppervlak, zodat de lading wordt afgevoerd naar de lucht in plaats van naar de persoon die de kleding draagt. Dit betekent dat u, wanneer u werkkleding met elektrostatische eigenschappen draagt, beschermd bent tegen statische elektriciteit die is ontstaan door bijvoorbeeld stof en wrijving. Wenst u de best mogelijke bescherming tegen statische elektriciteit, gebruik dan naast uw werkkleding met elektrostatische eigenschappen ook ESD-goedgekeurde veiligheidsschoenen van MASCOT. In ons assortiment vindt u een ruime selectie van zowel veiligheidsschoenen als -laarzen, die allemaal voldoen aan de ESD-eisen.

  Ruime selectie gecertificeerde producten

  In de categorie werkkleding met elektrostatische eigenschappen vindt u onder andere overalls, Amerikaanse overalls, werkbroeken en verschillende soorten kleding voor het bovenlichaam. Ongeacht of u de voorkeur geeft aan fluorescerende veiligheidskleding met reflectie of werkkleding zonder extra zichtbaarheid, bij MASCOT vindt u een ruime selectie veiligheidskleding en werkkleding met elektrostatische eigenschappen. Comfort, pasvorm en functionaliteit zijn vanzelfsprekend van hetzelfde niveau als u van MASCOT gewend bent. De certificering geeft alleen aan, dat de eisen aan materialen en design zijn aangepast aan de bescherming tegen elektrostatischelading.