Certificeringen

MASCOTs eigen kwaliteitslabel TESTED TO WORK is geen internationale norm, maar MASCOTs eigen kwaliteitslabel dat garandeert dat de kwaliteit van een product bewezen is. Dit betekent dat zowel de stof en de leverancier aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daarbij kunt u erop vertrouwen dat het product onder goede omstandigheden is geproduceerd en veelvuldig aan controles onderworpen is. Zo laten wij producten uitgebreid testen door eindgebruikers uit verschillende sectoren voordat wij deze daadwerkelijk in het assortiment opnemen. Wij hebben bovendien gecontroleerd of de kleding alle eigenschappen bezit die nodig zijn om bij te dragen aan uw comfort tijdens lange werkdagen. Dit en nog veel meer is waar TESTED TO WORK voor staat. Het is uw kwaliteitsgarantie!

Werkkleding

De werkkleding van MASCOT is gecertificeerd conform strenge internationale normen. Hier kunt u meer te weten komen over de verschillende certificeringen, zodat u zich kunt verzekeren van de juiste werkkleding voor de juiste werkomstandigheden.

Hi-vis geel - Offshore en wind industrie - MASCOT® ACCELERATE SAFE
EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Hoge-zichtbaarheidskleding

De klasseaanduiding (het getal X naast het symbool) geeft de klasse aan met betrekking tot het vermogen van het product om de gebruiker te beschermen. Klasse 3 is de hoogst mogelijke klasse. Voor EN ISO 20471 moet alle reflectie voldoen aan klasse 2 wat betreft het vermogen van de reflectie om licht te weerkaatsen. Als de producent dat wil, kan een kledingset worden geclassificeerd volgens een hogere beschermingsklasse dan die van één kledingstuk bij afzonderlijk gebruik. De mogelijk hogere klasse wordt gespecificeerd op de markering in de kleding. Kleding die gecertificeerd is volgens de EN ISO 20471, is getest na het wassen. Tenzij anders aangegeven op het label van de kleding is het materiaal getest na 5 keer wassen.

Kom meer te weten

EN 342

EN 342 - Bescherming tegen kou

U bereikt de best mogelijke bescherming tegen kou met werkkleding die is gecertificeerd volgens EN 342:2017. Voor maximale bescherming moet de werkkleding droog blijven en goed worden gesloten, bijvoorbeeld rond de pols. Bovendien zijn om plaatselijke afkoeling te voorkomen kledingstukken nodig zoals handschoenen en muts. Ieder product is geclassificeerd aan de hand van verschillende waarden: isolatiewaarde, luchtdoorlatendheid en eventuele waterdichtheid (WP).

Kom meer te weten

EN 343 - X|X|X

EN 343:2019

Als het werk gedaan moet worden, ongeacht weer en wind, dan is het belangrijk om goed gekleed te zijn. EN 343 geeft waarderingen aan kleding die gebruikt kan worden om te beschermen tegen regen. Naast het symbool worden drie waarden aangegeven. Het bovenste getal geeft de waterdichtheid aan terwijl het middelste getal het ademend vermogen aangeeft van het complete product. Beide waarden zijn onderverdeeld in klassen van 1-4, waarbij 4 de hoogste klasse aangeeft. De volgende waarde is een optionele test van het in elkaar genaaide product waarbij het wordt blootgesteld aan regen van boven. Een R geeft aan dat het product is getest, een X geeft aan dat het product niet is getest.

Kom meer te weten

EN 343

EN 343 - Ademende, wind- en waterdichte kleding

Als het werk gedaan moet worden, ongeacht weer en wind, dan is het belangrijk om goed gekleed te zijn. EN 343 is een Europese norm voor beschermende kleding. Kies voor de EN 343-certificering als u zeker wilt zijn van comfort, ongeacht neerslag en wind. Naast het symbool van EN 343 worden twee waarden aangegeven. Het eerste getal geeft de waterdichtheid aan. Het tweede getal beschrijft het ademend vermogen van het complete product. Beide waarden zijn onderverdeeld in klassen van 1-3, waarbij 3 de hoogste klasse aangeeft.

Kom meer te weten

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Beschermende kleding bij lassen

De norm beschrijft de minimumeisen voor beschermende kleding die gebruikt wordt bij lassen en overeenkomstige processen met vergelijkbare risico's. Er zijn twee klassen, 1 en 2, waarbij klasse 2 de hoogste is (= de beste bescherming).

Kom meer te weten

EN ISO 11612

EN ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen

Kleding die beschermt tegen hitte en vuur. Deze norm beschrijft buitenkleding van soepele stof die ontworpen is om het lichaam van de gebruiker met uitzondering van de handen te beschermen tegen hitte en/of vuur. Afgezien van capuchons en beenkappen zijn kledingstukken ter bescherming van hoofd, handen en voeten uitgesloten.

Kom meer te weten

EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Bescherming tegen hitte en vlammen

Deze norm specificeert prestatie-eisen aan materialen, materiaalsamenstellingen en beschermende kleding met beperkte vlamverspreiding die de mogelijkheid te beperken dat de kleding gaat branden en een risico vormt.

Kom meer te weten

IEC 61482-2

IEC 61482-2 - Werken onder spanning

Beschermende kleding tegen thermische gevaren van een elektrische vlamboog. De IEC 61482-2-certificering omvat twee testmethodes. Met methode 1 (Open Arc Test) worden de stof en het kledingstuk getest, en worden zodoende de ATPV/EBT-waarden van de kleding bepaald. Met methode 2 (boxtest) wordt de beschermingsklasse tegen vlambogen van de stof en het kledingstuk bepaald met een gedwongen en gecontroleerde vlamboog. Er zijn 2 klassen, waarbij klasse 2 de hoogste is met de meeste bescherming.

Kom meer te weten

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen

Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen. Hier vindt u meer informatie over beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen. EN 1149-5-certificering (testmethode EN 1149-3) staat voor veiligheid.
EN 1149-3:2004 - Elektrische ontlading.
Deze norm beschrijft het afbreken van elektrostatische lading van het oppervlak van kledingmaterialen.
EN 1149-5:2008 - Materiaalprestatie en ontwerpeisen
Deze norm beschrijft de eisen voor materialen en constructie van elektrostatisch geleidende beschermingskleding die gebruikt wordt als onderdeel van een geaard systeem om brandgevaarlijke ontlading te voorkomen.

Kom meer te weten

EN 13034

EN 13034 - Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën

De norm beschrijft prestatie-eisen voor kleding die beschermt tegen chemicaliën en die beperkte bescherming biedt tegen vloeibare chemicaliën (type 6 en type PB [6]-uitrusting). Kleding die beschermt tegen chemicaliën met beperkte prestaties is berekend op gebruik in gevallen met potentiële blootstelling aan lichte spatten, vloeistofverstuiving of spatten met lage druk en hoeveelheid.

Kom meer te weten

EN 13758-2 UPF 40+

EN 13758-2 UPF 40+ - Eigenschappen van bescherming tegen uv-straling

Een product dat conform EN 13758-2 is gecertificeerd, biedt gedocumenteerde bescherming tegen de schadelijke uv A- en uv B-straling van de zon. De producten worden gemarkeerd met een UPF-waarde (Ultraviolet Protection Factor) die het beschermingsniveau aangeeft. Een markering met UPF 20+ geeft bijvoorbeeld aan dat maximaal 1/20 van de schadelijke straling van de zon door de kleding wordt doorgelaten. U kunt de met die kleding beschermde huid dus 20 keer langer blootstellen aan deze straling dan zonder bescherming. Het beschermingsniveau daalt als het product bijvoorbeeld slijt, de onderhoudsinstructies niet worden gevolgd of de kleding nat wordt. De hoogste UPF waarmee kleding kan worden gemarkeerd is UPF 40+, waarbij maximaal 2,5% van de schadelijke straling van de zon wordt doorgelaten.

Kom meer te weten

EN 14683

EN 14683

EN14683 is de norm waaraan medische gezichtsmaskers (mondkapjes) in Europa moeten voldoen. De testcriteria bestaan uit bacteriële filtratieefficiëntie, ademhalingsweerstand, spatbestendigheid en microbiële reinheid. Er zijn drie verschillende soorten gezichtsmaskers/mondkapjes (nl. Type I, II en IIR). Type IIR biedt de beste bescherming, omdat dit type ook beschermt tegen het spatten van vloeistoffen.

Kom meer te weten

Veiligheidsschoenen

Bij MASCOT bieden we volledige veiligheid. Daarom vindt u bij ons veiligheidsschoenen die gecertificeerd zijn volgens verschillende veiligheidsklassen. De veiligheidsklasse hangt af van de veiligheidskenmerken waaraan de schoen volgens de gebruiker moet voldoen. Alle veiligheidsschoenen van MASCOT voldoen niet alleen aan de eisen van de betreffende veiligheidsklasse, maar hebben bovendien antislipzolen en een ergonomische pasvorm, en zijn antistatisch en zeer schokabsorberend.

Veiligheidsschoenen, hoog - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY
EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 is een Europese norm voor veiligheidsschoenen die garandeert dat veiligheidsschoenen, -laarzen en -sandalen voldoen aan de eisen die worden gesteld voor werk in omgevingen waar veiligheid een hoge prioriteit heeft. Alle veiligheidsschoenen van MASCOT® FOOTWEAR zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20345.

Kom meer te weten

EN ISO 20347

EN ISO 20347

EN ISO 20347 is een Europese standaard voor schoenen zonder versterkte neus voor professioneel gebruik. De norm omvat schoenen met gecertificeerde antislipeigenschappen die schokabsorberend, ademend en stabiliserend zijn. Het assortiment van MASCOT omvat schoenen gecertificeerd conform EN ISO 20347 met de hoogste standaard voor antislip, SRC.

Veiligheidsklasse S1

Veiligheidsklasse S1

Volledige veiligheid: Schoenen, sandalen en laarzen met versterkte neus. Niet waterafstotend.
Opties: Een ruim assortiment schoenen met verschillende sluitsystemen. Veiligheidsschoenen met versterkte neus, antistatische antislipzolen en gesloten hiel.

Veiligheidsklasse S1P

Veiligheidsklasse S1P

Volledige veiligheid: Schoenen en laarzen met tussenzool en veiligheidsneus. Niet waterbestendig.
Opties: een zeer uitgebreide collectie schoenen, sandalen en laarzen, zowel met als zonder Pronose, verschillende soorten sluitingen en in verschillende materialen. De modellen zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar en er is een lijn speciaal voor vrouwen. Het grote draagcomfort staat voorop.
Favoriet bij: werknemers die extra stevige schoenen nodig hebben, voor indoor gebruik, voor gebruik in de zomer of voor incidenteel buitengebruik buiten het zomerseizoen.

Kom meer te weten

Veiligheidsklasse S2

Veiligheidsklasse S2

Volledige veiligheid: Veiligheidsschoenen met versterkte neus. Waterafstotend.
Opties: Veiligheidsschoenen met versterkte neus, antistatische antislipzolen en gesloten hiel. Waterafstotend volgens EN ISO 20345.

Veiligheidsklasse S3

Veiligheidsklasse S3

Volledige veiligheid: waterafstotende/waterdichte schoenen en laarzen met anti-perforatiezool en veiligheidsneus.
Opties: een zeer uitgebreide collectie, zowel met als zonder Pronose. Waterdichte en waterafstotende schoenen met verschillende soorten sluitingen en in verschillende materialen. Zo zijn er modellen met Vibram®-zolen en modellen die tot 300°C contactwarmte hittebestendig zijn. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is het grote draagcomfort.
Favoriet bij: werknemers die buiten werken en daarom extra stevige werkschoenen nodig hebben, die bovendien waterafstotend of waterdicht zijn. Veiligheidsschoenen en -laarzen met Pronose worden voornamelijk gedragen door mensen die veel knielend werk doen.

Kom meer te weten

Veiligheidsklasse S4

Veiligheidsklasse S4

Volledige veiligheid: Veiligheidsschoenen met antislipzolen en versterkte neus. Waterafstotend volgens EN ISO 20345.
Opties: Laarzen met versterkte neus en schokabsorberende, antistatische zolen. Antislip volgens SRC. Waterafstotend.

Veiligheidsklasse S5

Veiligheidsklasse S5

Volledige veiligheid: Veiligheidsschoenen met anti-perforatiezool en versterkte neus. Waterafstotend.
Opties: Laarzen met beveiliging. Met versterkte neus, anti-perforatiezool en schokabsorberende, antistatische antislipzolen. Schoenen met een profiel van meer dan 2,5 mm diep. Waterafstotend volgens EN ISO 20345.

ESD approved

ESD approved

Schoenen met een ESD label zijn in staat om elektrostatische opladingen te voorkomen en eventueel opgebouwde ladingen gecontroleerd van het lichaam af te leiden. Schade aan bijvoorbeeld gevoelige elektronische componenten wordt hierdoor voorkomen.

Kom meer te weten

Ultra slip resistant zool (antislip)

Ultra slip resistant zool (antislip)

Zool met buitengewoon goede antislip eigenschappen voor een optimale grip. Deze zool heeft zowel SRA (test met zeep op keramische ondergrond) als SRB (test met glycerol op stalen ondergrond) met goed gevolg doorstaan en heeft daardoor automatisch de hoogste normering voor antislipzolen, SRC, bereikt.

Kom meer te weten