Certificeringen

MASCOTs eigen kwaliteitslabel TESTED TO WORK is geen internationale norm, maar MASCOTs eigen kwaliteitslabel dat garandeert dat de kwaliteit van een product bewezen is. Dit betekent dat zowel de stof en de leverancier aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daarbij kunt u erop vertrouwen dat het product onder goede omstandigheden is geproduceerd en veelvuldig aan controles onderworpen is. Zo laten wij producten uitgebreid testen door eindgebruikers uit verschillende sectoren voordat wij deze daadwerkelijk in het assortiment opnemen. Wij hebben bovendien gecontroleerd of de kleding alle eigenschappen bezit die nodig zijn om bij te dragen aan uw comfort tijdens lange werkdagen. Dit en nog veel meer is waar TESTED TO WORK voor staat. Het is uw kwaliteitsgarantie!

Werkkleding

De werkkleding van MASCOT is gecertificeerd conform strenge internationale normen. Hier kunt u meer te weten komen over de verschillende certificeringen, zodat u zich kunt verzekeren van de juiste werkkleding voor de juiste werkomstandigheden.

S EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Hoge-zichtbaarheidskleding

EN ISO 20471 is een internationale standaard die eisen stelt aan de veiligheidskleding van personen die werken op locaties waar een hoge zichtbaarheid nodig is. De klasse-aanduiding (het nummer naast het symbool) beschrijft in welke mate het product de drager beschermt. De hoogst bereikbare klasse is klasse 3. De EN ISO 20471 standaard stelt ook eisen aan het vermogen van het reflectiemateriaal om licht te reflecteren. Kleding die is gecertificeerd volgens EN ISO 20471 is ook getest na het wassen. Tenzij anders vermeld op het label van de kleding, is het materiaal getest na vijf wasbeurten. Sommige kleding van MASCOT is getest na veel meer wasbeurten. Dit is dan vermeld op het product. Kleding die wordt gecombineerd kan geclassificeerd zijn als een hogere klasse dan wanneer dat kledingstuk alleen wordt gedragen. De mogelijk hogere klasse is aangegeven op het label van de kleding met een simpele combinatievorm.

Kom meer te weten

EN 342

EN 342 - Gecertificeerde bescherming tegen kou

Als u zichzelf effectief wilt beschermen tegen de kou, moet u voor kleding kiezen met EN 342 certificering. EN 342 biedt bescherming in een koude omgeving. U kunt voor optimaal isolerende bescherming zorgen door de kleding droog te houden en handschoenen, muts, etc te dragen. Hiermee voorkomt u dat bepaalde delen van uw lichaam afkoelen. Zorg ervoor dat uw kleding goed gesloten is en dat de boord van uw mouwen om uw polsen sluit. Elk kledingstuk valt onder een bepaalde beschermingsklasse. Het bovenste getal ,een 1,2 of 3, waarbij 3 de hoogste klasse is, geeft de luchtdoorlaatbaarheid (AP) aan. Het onderste getal geeft de waterbestendigheid aan in 1 of 2, waarbij 2 de hoogste klasse is. Deze certificering is uitgegeven door het FIOH (Finnish Institute of Occupational Health).

Kom meer te weten

EN 343

EN 343 - Ademende, wind- en waterdichte kleding

Als u in de buitenlucht werkt, in weer en wind, is het belangrijk dat uw kleding hierop is aangepast. Kies voor kleding met EN 343 certificering als u zich ondanks regen of wind comfortabel wilt voelen. EN 343 is de Europese norm voor beschermende kleding, waarin de eisen omtrent bescherming tegen regen worden beschreven. In de omschrijving worden twee eigenschappen aangegeven. Het eerste getal geeft de waterdichtheid aan en het tweede getal geeft de waterdampdoorlatendheid van het product aan. Beide klassen lopen van 1 tot 3, waarbij 3 de hoogste klasse is. De certificering is behaald bij het FIOH (Finnish Institute of Occupational Health).

Kom meer te weten

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Beschermende kleding bij lassen

Deze norm beschrijft de minimale vereisten voor beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen met vergelijkbare risico's. Er zijn twee klassen, 1 en 2, waarbij klasse 2 de hoogste is en de meeste bescherming biedt. Deze norm vervangt de oudere norm EN 470-1.

Kom meer te weten

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen

Beschermende kleding bij blootstelling aan hitte en vlammen. Deze norm beschrijft de vereisten waaraan buitenkleding van een flexibele stof moet voldoen om het lichaam van de drager ervan, behalve diens handen, te beschermen tegen hitte en/of vlammen. Handbescherming wordt niet door deze norm geregeld en wat hoofd en voeten betreft, zijn alleen laskappen/-petten en overschoenen in deze norm opgenomen. Deze norm vervangt de oude norm EN 531.

Kom meer te weten

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Bescherming tegen hitte en vlammen

Materialen, materialencombinatie en kleding met een beperkte vlamverspreiding. Deze norm beschrijft de vereisten waar materialen, materiaalcombinaties en veiligheidskleding met beperkte vlamverspreidingseigenschappen aan moeten voldoen om te voorkomen dat de de kleding begint te branden en een risico vormt. Deze norm vervangt de oude norm EN 533.

Kom meer te weten

EN 61482

EN 61482 - Werken met spanning

Beschermende kleding tegen de thermische gevaren van een electrische vlamboog. Deel 1-2: testmethode - Methode 2: Bepaling van de vlamboogbeschermingsklasse van materiaal en kleding, gebruikmakend van een gerichte en gecontrollerde vlamboog (box test). Er zijn twee klassen, 1 en 2, waarbij klasse 2 de hoogste is (de meeste bescherming biedt). Deze norm vervangt de oude norm ENV 50354.

Kom meer te weten

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen

Bepaalde MASCOT-producten bezitten elektrostatische eigenschappen.
EN 1149-3:2004 - Elektrische ontlading.
Deze norm beschrijft testmethoden voor het meten van ladingsverval.
EN 1149-5:2008 - Materiaalprestatie en ontwerpeisen
Deze norm beschrijft de vereisten waaraan materialen en de constructie van beschermende elektrostatisch geleidende kleding moeten voldoen. Dergelijke kleding wordt gebruikt als onderdeel van een geaard systeem om brandgevaarlijke ontlading te voorkomen.

Kom meer te weten

EN 13034

EN 13034 - Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën

EN 13034/EN 13034 + A1. Deze norm beschrijft de prestatie-eisen voor beschermende kleding tegen chemicaliën, die beperkte bescherming tegen vloeibare chemicaliën biedt. (Type 6 en Type PB [6] uitrusting). Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën met beperkte bescherming is bedoeld als bescherming tegen mogelijke blootstelling aan vloeibare chemicaliën in beperkte volumes en onder lage druk, zoals bij spatten, verneveling of besproeing.

Kom meer te weten

EN ISO 15757 - MASCOT PRO WASH

ProWash® - Uw kleding kan probleemloos industrieel worden gewassen

Was- en nabehandelingsprocedures voor het testen van werkkleding. De standaard specificeert de testmethodes en de apparatuur die worden gebruikt bij de beoordeling of werkkleding geschikt is voor industrieel reinigen. Onafhankelijke testinstituten verrichten metingen voor MASCOT volgens de criteria die zijn vastgesteld door de ETSA (European Textiles Sevices Association).

Kom meer te weten


Werkschoenen

De werkschoenen van MASCOT zijn gecertificeerd conform de Europese norm EN ISO 20345, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw voeten tijdens het werk goed beschermd worden. De schoenen zijn onderverdeeld in de veiligheidsklassen S1P en S3. Kom hier meer te weten over de verschillende normen en veiligheidsklassen.

EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 is een Europese norm voor veiligheidsschoenen die garandeert dat veiligheidsschoenen, -laarzen en -sandalen voldoen aan de eisen die worden gesteld voor werk in omgevingen waar veiligheid een hoge prioriteit heeft. Alle veiligheidsschoenen van MASCOT® FOOTWEAR zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20345.

Kom meer te weten

Safety Class S1P

Safety Class S1P

Volledige veiligheid: Schoenen en laarzen met tussenzool en veiligheidsneus. Niet waterbestendig.
Opties: een zeer uitgebreide collectie schoenen, sandalen en laarzen, zowel met als zonder Pronose, verschillende soorten sluitingen en in verschillende materialen. De modellen zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar en er is een lijn speciaal voor vrouwen. Het grote draagcomfort staat voorop.
Favoriet bij: werknemers die extra stevige schoenen nodig hebben, voor indoor gebruik, voor gebruik in de zomer of voor incidenteel buitengebruik buiten het zomerseizoen.

Kom meer te weten

Safety Class S3

Safety Class S3

Volledige veiligheid: waterafstotende/waterdichte schoenen en laarzen met anti-perforatiezool en veiligheidsneus.
Opties: 
een zeer uitgebreide collectie, zowel met als zonder Pronose. Waterdichte en waterafstotende schoenen met verschillende soorten sluitingen en in verschillende materialen. Zo zijn er modellen met Vibram®-zolen en modellen die tot 300°C contactwarmte hittebestendig zijn. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is het grote draagcomfort.
Favoriet bij: werknemers die buiten werken en daarom extra stevige werkschoenen nodig hebben, die bovendien waterafstotend of waterdicht zijn. Veiligheidsschoenen en -laarzen met Pronose worden voornamelijk gedragen door mensen die veel knielend werk doen.

Kom meer te weten

ESD approved

ESD approved

Schoenen met een ESD label zijn in staat om elektrostatische opladingen te voorkomen en eventueel opgebouwde ladingen gecontroleerd van het lichaam af te leiden. Schade aan bijvoorbeeld gevoelige elektronische componenten wordt hierdoor voorkomen.

Kom meer te weten

Ultra Slip Resistant Sole

Ultra Slip Resistant Sole

Zool met buitengewoon goede antislip eigenschappen voor een optimale grip. Deze zool heeft zowel SRA (test met zeep op keramische ondergrond) als SRB (test met olie op stalen ondergrond) met goed gevolg doorstaan en heeft daardoor automatisch de hoogste normering voor antislipzolen, SRC, bereikt.

Kom meer te weten

Suitable for orthopaedic modifications

Suitable for orthopaedic modifications

De DGUV Regel 112-191 is van toepassing op voet- en kniebescherming. Dit betekent concreet dat iedere orthopedische aanpassing van schoenen of het gebruik van inlegzolen bevestigd moet worden door een onafhankelijk testinstituut om te garanderen dat de veiligheidsschoen nog steeds voldoet aan de vereisten van zijn veiligheidsklasse (bijv. S3 of S1P). Om die reden kunnen orthopedische aanpassingen van MASCOT-schoenen alleen worden uitgevoerd door het bedrijf Mander-Malms Schuhtechnik GmbH.

Oeko-Tex® Standard 100