Mondkapjes

  Mondkapjes zijn er in veel verschillende types en kwaliteiten. Bij MASCOT vindt u 3-laagse mondkapjes voor eenmalig gebruik met CE-markering. De mondkapjes van MASCOT zijn goedgekeurd als medisch hulpmiddel in overeenstemming met EN 14683, Type IIR. De mondkapjes beschermen tegen inademing en verspreiding van virussen en andere micro-organismen die via de lucht worden overgedragen. De mondkapjes hebben een hoog ademend vermogen en zijn huidvriendelijk, voor hoog comfort bij langdurig gebruik.

  MASCOT® COMPLETE Mondkapjes 20950-921

  Wat betekent type IIR?

  Er zijn drie verschillende typen mondkapjes (Type I, II en IIR). Type IIR biedt de beste bescherming, want dat beschermt ook tegen vloeistofspatten. Dat wil zeggen dat u in tegenstelling tot type I en II ook beschermd bent tegen deeltjes in de lucht en tegen deeltjes door bijvoorbeeld praten, niezen en hoesten. Bovendien beschermt Type IIR ook uw omgeving.

  Waarom een mondkapje dragen?

  Mondkapjes zijn bij de normale werkdag gaan horen, ongeacht het soort werk. Ze zijn een effectief persoonlijk beschermingsmiddel voor algemene bescherming voor uzelf en anderen tegen bacteriën en virussen – zowel binnen als buiten werktijd.

  Correct gebruik van mondkapjes

  1. Was uw handen grondig voor gebruik.
  2. Pak het masker bij de elastieken en plaats het voor het gezicht met de neusklem aan de bovenkant, zodat de plooien aan de buitenkant naar beneden wijzen.
  3. Plaats de elastieken achter de oren.
  4. Pas het masker aan zodat het goed aansluit bij de neus, kin en wangen en druk de neusklem aan.
  5. Gebruik de elastieken om het masker af te zetten, zonder het stofgedeelte aan te raken. Gooi het masker gelijk weg.

  Correct gebruik van mondkapjes

  Beoogd gebruik: Preventie tegen verspreiding van besmettelijke adem, hoesten en niezen. Bescherming tegen inademing van in de lucht zwevende deeltjes zoals stof, pollen en overdraagbare bacteriën en virussen.

  Waarschuwing: Controleer voor gebruik of de verpakking verzegeld is. Kinderen mogen het masker alleen dragen met de hulp van een volwassene.

  Gezichtsmasker - Detail

  Houdbaarheid

  De wegwerpmondkapjes van MASCOT hebben een houdbaarheid van twee jaar vanaf de productiedatum. Bij gebruik moet het mondkapje worden vervangen na maximaal vier uur, of als het nat of vies is geworden. Bewaar het product droog en buiten direct zonlicht.