HACCP DIN 10524

  different colours food and care 
  HACCP DIN 10524

  DIN 10524

  EN-certificering op basis van DIN 10524 stelt specifieke eisen aan het ontwerp, de functie en het materiaal van de werkkleding in de levensmiddelenbranche. Conform de certificering moet de werkkleding in levensmiddelenbedrijven vanuit het oogpunt van consumentenbescherming hygiënisch en schoon zijn. Daarnaast worden de producten onder meer getest op de eisen met betrekking tot verborgen drukknopen bij kleding die tot de hals zit en of er aan de buitenkant van de bovenkleding geen zakken zitten.
  HACCP logo

  HACCP

   

  Binnen de EU moeten bedrijven waar voedsel wordt verwerkt voldoen aan de HACCP-eisen. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een gestandaardiseerde methode waarmee veiligheid en risico's in de levensmiddelenindustrie worden geanalyseerd en gecontroleerd. De standaard beperkt het risico dat losse voorwerpen in het productieproces terechtkomen. Daarom zijn er onder andere eisen voor binnenzakken.

  Kleding die voldoet aan de HACCP-principes wordt ingedeeld in drie risicoklassen:

  • Kleding in risicoklasse 1
   Kleding in risicoklasse 1 heeft een relatief lage beschermende functie. De kleding wordt gebruikt voor werk in omgevingen waar er een minimaal risico is op contact met levensmiddelen, omdat deze voldoende beschermd worden door de verpakking.
  • Kleding in risicoklasse 2
   Kleding in risicoklasse 2 heeft een hoge beschermende functie. De kleding wordt gebruikt bij de omgang met bederfelijke voedingsmiddelen zonder verdere verwerking, of met onverpakte voedingsmiddelen.
  • Kleding in risicoklasse 3
   Kleding in risicoklasse 1 Kleding in risicoklasse 3 heeft een zeer hoge beschermende functie. Het hygiëne risico is het hoogst bij de omgang met bijvoorbeeld onverpakte, ready-to-eat en bederfelijke voedingsmiddelen.

   

  Alle werkkleding in de MASCOT® FOOD & CARE-collectie voldoet aan de hoogste hygiëne risico's in risicoklasse 1-3.