CORDURA®

  MASCOT gebruikt hoofdzakelijk CORDURA® voor gedeeltes die het zwaarder te verduren hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor kniezakken, duimstokzakken en spijkerzakken, die allemaal intensief en vaak worden gebruikt. CORDURA® geeft werkkleding zoals werkbroeken een langere levensduur.

  CORDURA® logo
  • 10 keer sterker dan katoen
  • 3 keer sterker dan gewoon polyester
  • 2 keer sterker dan gewoon nylon

  Het is heel belangrijk dat MASCOT-werkkleding lang meegaat, want dan is de aankoop van werkkleding van MASCOT aantrekkelijk voor gebruikers en werkgevers. Een van de manieren om hoge slijtvastheid te garanderen, is het gebruik van CORDURA®-versteviging. CORDURA® is namelijk een van de belangrijkste redenen dat de slijtvastheid van werkbroeken, werkjassen en andere werkkleding van MASCOT een klasse op zich vormt. CORDURA® is veel sterker dan andere stofkwaliteiten, en MASCOT gebruikt het als versteviging op plekken waar de kleding vaak in aanraking komt met handen, gereedschap of de vloer. Bijvoorbeeld bij de zakranden, op de knie aan de onderkant van de zakken. Door producten met CORDURA® te kiezen, weet u zeker dat uw werkbroek en -jas langer meegaan.

  Voor het bedrijf achter CORDURA® is duurzaamheid niets nieuws. Dat is ook de reden dat MASCOT die stofkwaliteit gebruikt. MASCOT-werkkleding die met CORDURA® is gemaakt, gaat zelfs bij herhaaldelijk intensief gebruik zeer lang mee. Duurzame werkkleding met een hoge slijtvastheid hoeft niet zo vaak te worden vervangen en dat is ook goed voor het milieu, omdat er minder afval wordt geproduceerd. CORDURA® probeert overigens voortdurend de bruikbaarheid en duurzaamheid van de textielmaterialen nog verder te verbeteren, met het oog op u en het milieu.