EN 343

  Werkkleding van MASCOT die gecertificeerd is volgens EN 343, beschermt tegen regen, laat tegelijkertijd de huid ademen en voert vocht weg van het lichaam.

  EN 343 is een Europese norm voor beschermende kleding. Bij de producten uit het assortiment van MASCOT vindt u twee versies van certificeringen. Beide versies testen werkkleding op de bestendigheid tegen een grote waterdrukkolom en op het ademend vermogen.

  EN 343 - X|X|X

  EN 343:2019

  Als u bij allerlei weersomstandigheden buiten werkt, is het belangrijk dat u goed aangekleed bent. EN 343:2019 heeft drie waarden die aangeven hoe goed de bescherming is die de gebruiker krijgt door het product te dragen. De bovenste waarde geeft de waterdichtheid aan terwijl de middelste het ademend vermogen aangeeft van het totale product. Beide waarden worden gewaardeerd op een schaal van 1-4, waarbij 4 de hoogste waarde is. Bij de onderste waarde kan een R of X staan. Een R geeft aan dat het product is getest onder inwerking van regen van boven. Deze test is optioneel voor de certificering. Als de test niet is uitgevoerd, wordt de waarde aangegeven met een X.

  EN 343

  EN 343

  Bij deze versie worden twee waarden aangegeven waarmee rekening moet worden gehouden. De bovenste waarde geeft de waterdichtheid van het totale product aan, terwijl de onderste waarde het ademend vermogen aangeeft. Beide waarden worden aangegeven op een schaal van 1-3, waarbij 3 de hoogste waarde is.

  Producten met de EN 343-certificering zijn ook getest op onder andere scheurbestendigheid en rekbaarheid, waarbij de verschillende lagen van het product worden getest op het behoud van de pasvorm na herhaald gebruik.

  Werkkleding met de EN 343-certificering is getest op de bestendigheid tegen de uitdagingen die gepaard gaan met het werken in allerlei weersomstandigheden.

  Kies altijd werkkleding die past bij uw functie en taken. MASCOT heeft veel producten met de EN 343-certificering, zodat u naast de bescherming kunt kiezen voor de functies die passen bij uw behoeften. Om de levensduur van de werkkleding te verlengen, raden wij u aan de kleding, wanneer u die niet gebruikt, te bewaren op een droge plek met goede ventilatie. Voor optimale bescherming raadt MASCOT u aan om uw werkkleding regelmatig op slijtage te controleren.