EN ISO 20471

  Lees alles over EN ISO 20471 certificering voor hoge-zichtbaarheidswerkkleding.

  EN ISO 20471

  Tegenwoordig moeten medewerkers in meer en meer sectoren veiligheidswerkkleding dragen. Dit is in het bijzonder het geval in sectoren waar een groot deel van het werk wordt verricht in de buurt van verkeer, kranen of andere gemotoriseerde voertuigen, en bij werk dat in het donker wordt verricht. En dat is een goede investering. Met EN ISO 20471 gecertificeerde werkkleding zijn uw medewerkers veilig en kunnen ze zich concentreren op hun werk. De medewerkers zijn dag en nacht goed zichtbaar, vanuit alle hoeken, dus ook van achteren waar ze niet zelf kunnen kijken. Met de juiste EN ISO 20471 veiligheidswerkkleding kunnen noch de reflectoren, noch het fluorescerende materiaal in een dode hoek verborgen blijven.

  EN ISO 20471 is een internationale standaard die eisen stelt aan de zichtbaarheid van werkkleding voor medewerkers op locaties met een hoog risico. Het gebruik van de juiste veiligheidswerkkleding is belangrijk en verdient prioriteit. Zelfs als maar een klein gedeelte van de werkdag wordt doorgebracht op een locatie waar zichtbaarheid belangrijk is. EN ISO 20471 is onderverdeeld in drie klassen, overeenkomend met de risicozones waarin u werkt en hoe goed het product de werknemer kan beschermen. De zichtbaarheidseisen – en dus de eisen die worden gesteld aan het oppervlak met reflectoren en fluorescerend materiaal – bepalen welke klasse u moet kiezen. Bij alle producten voldoen de reflectoren aan de eisen van wat vroeger klasse 2 was.

  Het minimumoppervlak aan Hi-Viz-materiaal (hoge-zichtbaarheidsmateriaal) in m²
    Class 3 Class 2 Class 1
  Reflecterende band 0,20 m² 0,13 m² 0,10 m²
  Fluorescerend textiel 0,80 m² 0,50 m² 0,14 m²

  De hoogste klasse is klasse 3. Er zijn twee manieren om klasse 3 te bereiken met MASCOT. Kies ofwel een EN ISO 20471 product dat zelf geclassificeerd is als klasse 3 (bijv. een jas) of kies twee producten die samen gecertificeerd zijn als klasse 3. MASCOT heeft goedkeuring gekregen voor een uniek en simpel lettersysteem dat het gemakkelijk maakt om de verschillende klassen te begrijpen en dat een overzicht geeft van de verschillende combinatie-opties voor kleding van klasse 3. Het systeem is goedgekeurd door het certificeringsinstituut en voorkomt onzekerheid. Op deze manier hebben medewerkers altijd de juiste veiligheidsklasse. De combinatie-opties voor EN ISO 20471 veiligheidswerkkleding staan ook op het label, op het wasvoorschrift en in de gebruikersinformatie bij de kleding.

  Combinatiecertificering

  Door twee producten met EN ISO 20471 te combineren kunt u klasse 3 certificering bereiken voor een hele set. Als u bijvoorbeeld een jas neemt uit productgroep B (de letter van de productgroep is te vinden op het productlabel), kunt u EN ISO 20471 klasse 3 voor de hele set bereiken met een broek die als Y of X is gemarkeerd.

    Jas/Trui - Tekening T-shirt/Bodywarmer - Tekening
  Hi-Vis groep A Hi-Vis groep B Hi-Vis groep C
  Broek - Tekening Hi-Vis groep Y EN ISO 20471 - kl. 3 EN ISO 20471 - kl. 3 EN ISO 20471 - kl. 3
  Hi-Vis groep Z EN ISO 20471 - kl. 3 EN ISO 20471 - kl. 2 EN ISO 20471 - kl. 2
  Shorts/Driekwartbroek - Tekening Hi-Vis groep X EN ISO 20471 - kl. 3 EN ISO 20471 - kl. 3 EN ISO 20471 - kl. 2

  *) Amerikaanse overalls kunnen worden gecombineerd tot klasse 2 of 3 certificering zolang het bovendeel wordt gedragen over de overall. Als een T-shirt of iets dergelijks wordt gedragen onder de overall, is de veiligheidsklasse van de overall bepalend voor de algehele klasse.

  Hoge zichtbaarheid – ook na herhaald gebruik – is extreem belangrijk. Daarom test en certificeert MASCOT de zichtbaarheid van zijn EN ISO 20471 veiligheidswerkkleding na veel meer wasbeurten dan de vijf die door de standaard vereist zijn. Op deze manier zorgt MASCOT ervoor dat de veiligheid van de werkkleding niet achteruit gaat bij langer gebruik, maar blijft voldoen aan de EN ISO 20471 standaard.