Afvoer van statische elektriciteit (ESD) Veiligheidsschoenen

  U vindt ESD-goedgekeurde veiligheidsschoenen in een aantal schoenencollecties van MASCOT. Alle ESD-goedgekeurde veiligheidsschoenen, -laarzen en -sandalen van MASCOT zijn goedgekeurd conform de geldende ESD-norm.

  Afvoer van statische elektriciteit (ESD)

  Voorkom statische elektriciteit

  ESD staat voor ’Electrostatic Discharge’ en betekent de ontlading van statische elektriciteit. Statische elektriciteit ontstaat wanneer twee materialen met verschillende elektrische ladingen met elkaar in contact komen. In sommige branches geldt de eis dat bepaalde gebieden ESD-veilig zijn om zodoende elektrische componenten en apparatuur te beschermen. Mensen zijn erg goede geleiders van elektriciteit en daardoor raakt u gemakkelijk statisch geladen wanneer u op uw werkplek over de vloer loopt of inventaris en gereedschap aanraakt. In veel gevallen kunnen componenten beschadigd raken door zelfs erg lage spanningen die mensen niet eens kunnen voelen. Om elektrische schade te voorkomen is het daarom noodzakelijk om ESD-goedgekeurde werkkleding en veiligheidsschoenen te gebruiken.

  Vind de juiste veiligheidsschoenen voor de omgeving waarin u werkt

  Bij MASCOT vindt u een ruime selectie ESD-goedgekeurde veiligheidsschoenen. Dit type veiligheidsschoenen beschermt componenten en producten, terwijl de antistatische eigenschappen u tegelijkertijd beschermen tegen schokken. ESD-goedgekeurde veiligheidsschoenen zijn met name erg geschikt in werkomgevingen, waar statische elektriciteit kan ontstaan door wrijvingen of stof, en waar elektronische producten en apparatuur worden gebruikt. ESD-goedgekeurde veiligheidsschoenen zijn daarom bijzonder interessant voor mensen die elektronica monteren, repareren, onderhouden en produceren. Mits vloer en inventaris voldoen aan de ESD-eisen, ontladen ESD-goedgekeurde schoenen de gebruiker conform de EN 61340-norm.