MASCOT® FOOTWEAR CARBON

  MASCOT® FOOTWEAR CARBON: schoenen voor kwaliteitsbewuste professionals. Met een laag gewicht, een flexibele en schokabsorberende zool en een versterkte neus van koolstofvezel krijgt u schoenen die iedere dag opnieuw hoog comfort bieden.


  De collectie omvat veiligheidsschoenen met verschillende innovatieve functies. Zo kunt u kiezen voor schoenen met vetersluiting voor 100% metaalvrije schoenen of met het BOA® Fit System voor een snelle en veilige sluiting waarmee de schoenen snel goed aan de voeten zitten.

  Innovatieve materialen voor verbeterd comfort

  Met MASCOT® FOOTWEAR CARBON krijgt u veiligheidsschoenen die zijn gericht op ambachten en de lichte bouw en op lichte industrie en logistiek. In de collectie vindt u schoenen met verschillende zoolmaterialen – allemaal gemaakt met veel aandacht voor een hoog loopcomfort. Een aantal modellen heeft een gegoten zool van XL EXTRALIGHT® EVA. Andere hebben een gegoten zool van EVA. Alle zolen hebben met elkaar gemeen dat ze ervoor zorgen dat de schoenen zowel een laag gewicht als een hoge schokabsorptie hebben.

  Dankzij zowel de XL EXTRALIGHT® EVA- als de EVA-zolen zijn de veiligheidsschoenen schokabsorberend en tegelijkertijd comfortabel. Bij elke stap absorberen de zolen de stoten die anders bij ieder contact met de ondergrond leiden tot pijn en vermoeidheid van benen, rug en lichaam. Zo hebt u minder snel last van vermoeide benen na een lange werkdag.

  Versterkte neus van koolstofvezel voor hoge

  Om het gewicht van de schoenen en sandalen uit MASCOT® FOOTWEAR CARBON te verlagen, is de versterkte neus gemaakt van koolstofvezel. Koolstofvezel is een zeer licht en uitzonderlijk sterk materiaal dat de versterkte neus bestand maakt tegen impact en druk. Bovendien is de versterkte neus van koolstofvezel vrij van metaal waardoor hij geen kou of warmte geleidt.

  Flexibele MASCOLAYER®-anti-perforatiezool voor ultieme bescherming

  MASCOLAYER® is een anti-perforatiezool van textiel die bescherming garandeert tegen spijkers en scherpe voorwerpen van onderen. Dit type anti-perforatiezool is uiterst flexibel, zacht en licht, wat zorgt voor een goed comfort in de schoen. De voordelen van de MASCOLAYER®-anti-perforatiezool zijn dat de schoen flexibeler wordt en dat hij goede bescherming biedt tegen kou en warmte, wat de gebruiker meer comfort geeft.

  Ultralight System – een nog lager gewicht

  Bepaalde modellen in MASCOT® FOOTWEAR CARBON zijn een verdere ontwikkeling van de eerste modellen in de collectie waarvoor we het gewicht nog verder hebben teruggebracht. Deze modellen hebben nog steeds een versterkte neus van koolstofvezel, een hoge schokabsorptie en de MASCOLAYER®-anti-perforatiezool. Daarnaast hebben ze een volledig gegoten EVA-zool en een ademende voering.