EN 14404

  Werk in een knielende positie vormt een grote belasting voor het lichaam, met name voor uw knieën. Het is daarom belangrijk dat u de juiste kniebescherming gebruikt en dat die optimaal op uw knieën zit. Door kniebescherming die is gecertificeerd volgens EN 14404 te combineren met broeken met een ergonomische pasvorm, hebt u gedurende uw werkdag gegarandeerd de best mogelijke bescherming.

  EN 14404

  De kniebeschermers van MASCOT bieden onovertroffen bescherming

  Goedgekeurd volgens EN 14404, type 2, klasse 1

  Goedgekeurd volgens type 2: Bevestigd in zakken op de broekspijpen of permanent bevestigd in de broek.

  Goedgekeurd volgens klasse 1: Geschikt voor gebruik op vlakke vloeren waarop zich normaal geen voorwerpen hoger dan 1 cm bevinden. Bieden bescherming tegen doorboring van min. 100 N

  EN 14404 is een Europese norm die is ontwikkeld om eisen te kunnen stellen aan kniebeschermers, zodat de knieën van gebruikers zo goed mogelijk kunnen worden beschermd. De kniebeschermers worden getest op basis van verschillende eisen, zoals schokabsorptie, de verdeling van de druk over het hele oppervlak in knielende posities en de bestendigheid tegen scherpe of puntige voorwerpen die door het materiaal heen zouden kunnen dringen.

  Voor bescherming die voldoet aan de EN-norm, EN 14404, kunt u MASCOT-kniebeschermers gebruiken in de bijbehorende gecertificeerde werkbroeken. De certificering geldt alleen als u gecertificeerde kniebeschermers combineert met de broeken waarmee ze zijn gecertificeerd. De kniebeschermers van MASCOT zijn gecertificeerd op basis van EN 14404, type 2, klasse 1, die geldt voor kniebeschermers die in de daarvoor bestemde zakken in de broeken zijn bevestigd en die geschikt zijn voor werk in knielende posities. Zo hebt u de best mogelijke bescherming voor een werkdag op uw knieën. Sommige kniebeschermers van MASCOT kunnen bovendien worden ingekort, zodat ze in alle soorten broeken passen, zonder dat ze de EN 14404-certificering verliezen.

  Bij gebruik van kniebeschermers van MASCOT voldoet u aan de eisen van EN 14404.