EN 1149-3/5

  Hier vindt u meer informatie over beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen. Een EN 1149-3 en EN 1149-5-certificering staat voor veiligheid.

  EN 1149-3

  EN 1149-3 - elektrische ontlading

  Veiligheidskleding waarvan het materiaaloppervlak is getest op elektrische ontlading Deze norm beschrijft werkkleding die is getest op eigenschappen voor het afbreken van elektrostatische lading van het oppervlak van het materiaal. De norm geeft aan dat de veiligheidskleding is getest op eigenschappen voor het afleiden van elektrostatische lading naar de lucht en dus niet via geleiding naar de gebruiker van de kleding.

  EN 1149-5

  EN 1149-5 - de prestaties en het design van het materiaal

  Deze norm beschrijft de eisen die gelden voor elektrostatische eigenschappen voor veiligheidskleding die wordt gebruikt in omgevingen met een risico op plotselinge ontlading van elektrostatische ladingen. De testmethode voor EN 1149-5 stelt eisen aan de materialen en het design van veiligheidskleding met elektrostatische eigenschappen, zodat de gebruiker zo goed mogelijk wordt beschermd.

  Bij het gebruik van veiligheidskleding met elektrostatische eigenschappen is het belangrijk dat u goed bent geaard. Dat doet u door geschikte veiligheidsschoenen te dragen, die antistatisch zijn goedgekeurd.