Dyneema®

  Dyneema® is een supersterke vezel die in vele branches wordt gebruikt waar extreme stevigheid allesbepalend is. De nieuwe kniezakken van MASCOT kunnen nu ook worden toegevoegd aan de lijst met producten die extreem slijtvast zijn dankzij Dyneema®.

  Dyneema® logo

  Dyneema®, de vezel die sterker is dan staal

  Dyneema®, the world’s strongest fibre™, combineert hoge slijtvastheid met een laag gewicht. Twee eigenschappen die belangrijk zijn voor werkkleding waarbij het comfort hoog moet zijn en waarvoor duurzaamheid vanzelfsprekend is.

  Natuurlijk met Dyneema®

  Dyneema® is een zeer sterke vezel die weinig weegt. Dyneema® is verkrijgbaar in zwart en wit. De vezel is door en door zwart en niet alleen maar in een toegevoegde toplaag waar het product het meest aan slijtage wordt blootgesteld. Zodoende behouden materialen die gemaakt zijn met de zwarte Dyneema®-vezel hun kleur, ook nadat ze langdurig zijn gebruikt.

  Een speciale, extreem slijtvaste combinatie

  Eigenschappen als stretch, hoge slijtvastheid en een laag gewicht zijn bijzonder belangrijk voor werkkleding. Producten die zijn ontwikkeld met vezels die de bewegingsvrijheid vergroten terwijl de buitengewone slijtvastheid behouden blijft, zijn precies wat je wilt bij werkkleding die elke dag intensief wordt gebruikt. Gebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun werkkleding goed is. De bewegingsvrijheid mag niet worden beperkt, het materiaal en de functies mogen de gebruiker niet irriteren en het product moet bestand zijn tegen urenlang werken, onder andere op de knieën.

  Dyneema® is een vezel die deze uitdagingen aan kan en daarom is het materiaal van de nieuwe kniezakken van MASCOT ontwikkeld in een speciale combinatie van Dyneema®, CORDURA® en Kevlar®, waardoor de slijtvastheid ongeëvenaard is. Bovendien zijn de kniezakken voorzien van stretch, waardoor de bewegingen van de gebruiker niet worden beperkt.

  De kniezakken van MASCOT met de speciale combinatie van CORDURA®, Kevlar® en Dyneema® zijn te vinden op twee broeken en één korte broek in de collectie MASCOT® ADVANCED.

  De unieke eigenschappen van Dyneema® maken het uitermate geschikt voor onder andere:

  • Vislijnen
  • Snijvaste handschoenen
  • Scheepstouwen
  • Ladingnetten voor de luchtvaart

  En nu is Dyneema® ook te vinden in geselecteerde kniezakken van MASCOT.

  Dyneema® en Dyneema®, the world’s strongest fiber™ zijn gedeponeerde merken van DSM. Deze merken mogen alleen met toestemming worden gebruikt.