CLIMASCOT®

  CLIMASCOT® Lightweight Insulation is een geavanceerde lichtgewicht voering met een bijzonder hoog isolerend vermogen. De voering wordt gebruikt voor veel winter- en thermojassen van MASCOT. Dat zorgt ervoor dat het lichaam warm blijft in de gevarieerde omgevingen waarmee veel mensen te maken hebben tijdens hun werkdag.

  CLIMASCOT® logo

  CLIMASCOT® is ademend en droogt snel. Op een gewone dag met veel lichamelijke inspanningen in een koude omgeving zorgt de CLIMASCOT®-voering dat het lichaam de overtollige warmte kwijt kan, om te voorkomen dat u koud en nat wordt. Dat geeft u als gebruiker zeer veel comfort.

  Stabiliteit en thermisch vermogen met polyester

  De voering is gemaakt van polyester, een extreem stabiel materiaal. De polyestervezels lijken op een wattenstructuur met heel veel kleine ruimtes tussen de vezels. Het zijn die ruimtes die zorgen voor het thermisch vermogen. De lucht wordt opgewarmd door de overtollige warmte van het lichaam zelf en de polyestervezels houden de opgewarmde luchtmoleculen vast.

  Een groot voordeel van het gebruik van polyester is dat het de voering een hoge stabiliteit geeft bij zowel dragen als wassen, waarbij de ruimtes steeds worden hersteld, ook wanneer ze samengedrukt zijn.

  CLIMASCOT® neemt vrij weinig ruimte in wanneer het wordt samengedrukt, wat betekent dat u een thermovest gemakkelijk kunt opvouwen om zo in uw tas mee te nemen. Dankzij het lage gewicht en volume zit de voering u tijdens de werkdag ook niet in de weg.

  35% gerecycled polyester

  Tijdens de productie van CLIMASCOT® wordt gerecycled polyester gebruikt om het milieu te ontzien en om zo veel mogelijk hulpbronnen opnieuw te gebruiken. Daarom is het materiaal van de CLIMASCOT®-voering gemaakt van 35% gerecycled polyester.

  Trek laagjes aan met CLIMASCOT®

  MASCOT raadt u aan om laagjes aan te trekken wanneer u werkkleding kiest. Begin met een vochtafdrijvende laag, kies vervolgens een warme, isolerende en ademende laag, en ten slotte aan de buitenkant een laag om u te beschermen tegen weer en wind.

  Gekleed in lagen - 123

  Producten met CLIMASCOT® zijn met hun goed isolerend vermogen een voor de hand liggende keuze als tussenlaag. In de overgangsseizoenen zijn twee lagen vaak voldoende: een vochtafdrijvende en een isolerende laag.