Laat uw werkkleding langer meegaan

  We willen graag dat uw MASCOT-werkkleding uw 'lievelingswerkkleding' is, die u telkens opnieuw draagt. Daarom is het ook belangrijk dat uw werkkleding slijtvast is en bestand tegen herhaaldelijk gebruik. We kiezen daarom altijd voor slijtvaste stoftypes, extra verstevigingen en een goede pasvorm bij de ontwikkeling van onze producten.

  Draag en recycle uw kleding

  Jarenlang was het vaak goedkoper om nieuwe verbruiksproducten te kopen dan producten te repareren – dat gold voor alles van kleding tot broodroosters. Maar de hulpbronnen van de aarde zijn ondertussen beperkt en we kunnen ons steentje bijdragen door producten te gebruiken totdat ze niet langer functioneel zijn. Het kan daarom ook zinvol zijn kleine reparaties uit te voeren, bijvoorbeeld een knop weer aannaaien, om het verbruik op lange termijn te verminderen.

  Langdurig gebruik en recycling van kleding zijn centrale aspecten van ons toekomstig verbruik.
  Wanneer kleding is versleten, is het beste wat u kunt doen die op de correcte manier sorteren voor recycling. Bij MASCOT stellen we alles in het werk om methoden te vinden om textiel op een goede manier te recyclen.

  Als u een bedrijf bent met veel gebruikte MASCOT-stoffen die u graag op de beste manier wil recyclen, neem dan contact met ons op.

  Was en onderhoud uw werkkleding zorgvuldig

  U kunt uw kleding ook langer laten meegaan door deze volgens de instructies te wassen en onderhouden.

  Hier volgen enkele tips die als leidraad kunnen dienen:

  • Volg altijd de wasvoorschriften van het product en was het nooit warmer dan aangegeven.
  • Sluit alle ritssluitingen vóór het wassen. Zo vermijdt u onnodige slijtage doordat de tanden van de rits tegen het materiaal komen en zorgt u er ook voor dat de rits langer meegaat.
  • Waterdichte producten kunt u beter niet centrifugeren, aangezien dat de waterdichtheid aantast.
  • Was soortgelijke kleuren samen. Let vooral op bij fluorescerende kleuren want de zichtbaarheid van de kleur staat ook voor uw veiligheid.

   

  U kunt natuurlijk ook energie besparen door zorgvuldig de was te doen. Vul de machine goed, was niet warmer dan nodig en kies voor eco-wasprogramma's.