EN ISO 20345

    Veiligheidsschoenen en -laarzen zijn een essentieel onderdeel van uw werkkleding en garanderen dat uw werkdag goed eindigt als er een ongeluk zou gebeuren. De veiligheidsschoenen van MASCOT die zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20345: 2011 beschermen uw voeten als er iets zwaars op uw tenen valt of als u op een scherp voorwerp trapt.

    EN ISO 20345: 2011

    Veiligheidsschoenen en -laarzen die zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20345: 2011 zijn antislip (SRC) en hebben een ergonomische pasvorm. Veiligheidsschoenen van MASCOT zijn gecertificeerd volgens de veiligheidsklassen S1P of S3, die aangeven welke eisen worden gesteld aan de bescherming. De veiligheidsklassen S1P en S3 dekken veiligheidsschoenen, -laarzen en -sandalen met volledige bescherming, dat wil zeggen schoenen en laarzen met een anti-perforatiezool en versterkte teen voor mensen die bijzonder robuuste veiligheidsschoenen nodig hebben. Schoenen in de veiligheidsklasse S3 zijn bovendien waterafstotend en warmtebestendig tot 300°C (HRO).

    Veiligheidsklassen voor veiligheidsschoenen

    Veiligheidsschoenen worden op basis van de bescherming die deze bieden onderverdeeld in verschillende klassen, bijvoorbeeld S1P en S3. Hier vindt u een overzicht van de bescherming die de verschillende klassen bieden.

      S1P
    S3
    Gecertificeerd volgens EN ISO 20345:2011
    Anti-perforatiezool
    Veiligheidsneus
    Antislipzool
    Olie- en benzinebestendige loopzool
    Schokabsorberend
    Antistatisch
    Ademend
    Waterafstotend
     

    MASCOT® FOOTWEAR staat voor het allerbeste comfort. Comfort is echter niet het enige dat telt in MASCOTs ruime assortiment aan veiligheidsschoenen met EN ISO 20345 voor diverse beroepen. Schoenen in een bepaalde veiligheidsklasse hebben veelal dezelfde kenmerken en daarom hebben wij deze collectie gerangschikt per veiligheidsklasse. De hoogste veiligheidsklasse staat bovenaan.