Zware industrie

  Het werk als lasser, metaalbewerker of machinemedewerker vereist zeer specifieke werkkleding waarin u zich veilig kunt voelen bij het doen van uw werk. MASCOT heeft een grote selectie werkkleding en schoenen voor branches binnen de zware industrie.

  MetaalbewerkerLasserMachineoperator

  Bij werkkleding voor de zware industrie zijn veiligheid, slijtvastheid en comfort belangrijke factoren. De werkkleding voor dit segment is vaak uitgerust met weinig zakken en details, aangezien u met zakken aan machines kunt blijven haken. U vindt werkkleding van lichtere stoftypen die aangenaam zijn om te dragen wanneer het werk binnen wordt uitgevoerd in een warme omgeving tussen grote industriële machines. MASCOT biedt verschillende stoftypen voor de zware industrie. Ze hebben allemaal enkele bijzondere eigenschappen die bijzonder geschikt zijn voor de zware industrie. U vindt werkkleding van zuiver katoen, producten met een mooie grove structuur en met een klassiek ogend twillweefsel. Een groot deel van het assortiment van MASCOT voor de zware industrie is bovendien geschikt voor industrieel wassen.

  EN ISO 11611

  Bij MASCOT vindt u tevens werkkleding die gecertificeerd is conform EN 11611. Werkkleding met deze certificering beschermt u tegen incidenteel lassen of vergelijkbare processen met overeenkomstige risico's. Beschermende kleding met EN ISO 11611-certificering beschermt u tegen vonken en kortdurend contact met vuur. Bij lassen, waarbij grote vonken ontstaan, is het ook belangrijk om bescherming te dragen voor hoofd, handen en voorop de kleding.

  Veiligheidsschoenen laag

  Bij MASCOT vindt u ook veiligheidsschoenen voor medewerkers in de zware industrie. Er zijn veiligheidsschoenen en -laarzen waarvan het materiaal van de zool speciaal ontwikkeld is voor veeleisende omgevingen en dat hittebestendig is tot een contacthitte van 300 °C.