Werkkleding voor hoveniers

  Als tuinier brengt u vaak veel tijd buiten door. Dat stelt zeer specifieke eisen aan de kwaliteit van uw werkkleding, aangezien de kleding u moet kunnen beschermen tegen weer en wind – het hele jaar door. De kleding van MASCOT die geschikt is voor tuiniers is voor mensen die slijtvaste werkkleding van de hoogste kwaliteit met veel comfort zoeken.

  Beweeg u onbeperkt

  In ons brede assortiment werkkleding die geschikt is voor tuiniers vindt u functionele werkkleding met veel comfort. Kies bijvoorbeeld voor producten die zijn gemaakt met 100% stretch, die u optimale bewegingsvrijheid bieden wanneer u in verschillende werkhoudingen werkt. Onze werkkleding die geschikt is voor tuiniers, is bovendien ontworpen met een reeks praktische zakken, zodat u altijd gemakkelijk bij uw uitrusting kunt.

  Als u tuinen aanlegt of straten legt, moet u altijd een werkbroek met kniezakken kiezen, zodat u uw broek kunt voorzien van de kniebeschermers die bij uw behoeften passen.

  Altijd goed gekleed – in ieder seizoen

  Als hovenier werkt u vaak buiten, zowel in de zomer als in de winter. Wanneer het buiten erg koud is, is het belangrijk dat u warm genoeg gekleed bent. Tegelijkertijd moet u zich vrij kunnen bewegen en uw werkzaamheden kunnen doen zonder oververhit en doorweekt van het zweet te raken. U moet met andere woorden de warmte kwijt kunnen raken met behulp van ademende materialen.

  Wij adviseren u om u in de winter in meerdere lagen te kleden – een vochtafdrijvende laag aan de binnenkant, één of meer isolerende tussenlagen waarmee u de temperatuur kunt aanpassen aan uw activiteitsniveau, en op regenachtige en/of winderige dagen een wind- en waterdichte laag aan de buitenkant. In ons assortiment met werkkleding voor tuiniers vindt u onder andere functioneel ondergoed, sweaters, winterjassen, winterbroeken, Amerikaanse overalls en accessoires voor de wintergarderobe. Als u bijvoorbeeld veel binnen in kassen werkt, kunt u ook kiezen voor onze thermobodywarmers en -jassen.

  Tijdens de koude maanden zijn sokken ook een belangrijk onderdeel van de kleding. Als u koude voeten hebt, krijgt de rest van uw lichaam het ook sneller koud. Kies voor sokken met wol of COOLMAX®. Wol isoleert en houdt u warm, terwijl COOLMAX® zorgt voor effectieve vochtafdrijving om afkoelen te voorkomen.

  Optimale bescherming bij alle soorten weer: trek meerdere lagen aan

  In de zomer is een lange werkbroek vaak te warm. In ons assortiment met werkkleding voor tuiniers vindt u daarom ook korte broeken en driekwartbroeken. U kunt heel goed een driekwartbroek met kniezakken voor uw kniebeschermers kiezen als u veel op uw knieën werkt.

  Ook als het zomer is, kan het weer wisselvallig zijn. Daarom is het belangrijk om een lichte jas te hebben die u altijd droog kan houden. Meerdere van onze jassen die geschikt zijn voor tuiniers zijn daarom zowel waterafstotend als waterdicht (EN 343).