Verantwoorde productie

  Verantwoorde consumptie en productie

  Een voorwaarde voor economische groei en duurzame ontwikkeling is dat wij zorgvuldig omgaan met grondstoffen en hulpbronnen. Wij moeten er zorg voor dragen dat wij bij ons verbruik en de manier waarop wij wereldwijd produceren, onze verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van mens en milieu, zowel nu als in de toekomst.

  Producten die lang meegaan, zijn duurzame producten

  Een voorbeeld van verantwoord verbruik is het kopen van producten die lang meegaan. Dan hoeven we niet zo vaak nieuwe producten te kopen waarvoor nieuwe hulpbronnen zijn gebruikt. Dat geldt ook voor werkkleding.

  Bij MASCOT hebben we uitsluitend producten die grondig getest zijn voor langdurig gebruik. Dat geldt voor alles - van stof en verstevigde naden tot extra verstevigingen op die delen die extra gevoelig zijn voor slijtage. Wij produceren de kleding in onze eigen fabrieken, waardoor wij de kwaliteitscontrole 100% kunnen garanderen. Al deze aspecten dragen eraan bij dat de producten van MASCOT lang meegaan. En dat is van grote betekenis voor de duurzame verantwoording.

  1BBA533B-3A0C-4423-90F7-3409BEAB6D31 - Laboratoriumtests
  Om de kwaliteit te waarborgen zijn de vele stoftypes onderworpen aan uitgebreide testprocedures, zoals slijtvastheidstests, scheursterktetests en breukvastheidstests. Hoge kwaliteit zit MASCOT in het DNA. De slogan en de consistente werkwijze van MASCOT zijn niet voor niets al jaren TESTED TO WORK.

  Hergebruikte hulpbronnen

  De wereldwijde industrie gebruikt veel hulpbronnen, maar er is geen oneindige voorraad nieuwe hulpbronnen. We moeten ons daarom richten op eerder gebruikte materialen – productieafval en gebruikte materialen – die kunnen worden hergebruikt. Bij MASCOT doen we dat al.

  Alle gewatteerde voering van MASCOT wordt voor een groot deel gemaakt van gerecycled polyester. MASCOT heeft bovendien een groot aantal T-shirts, polo's en sweaters die gemaakt zijn van polyestergaren van gerecycled plastic. Andere producten zijn gemaakt van biologisch katoen, wat betekent dat de katoen geteeld is zonder het gebruik van pesticiden en bestrijdingsmiddelen.

  Niet alle producten kunnen worden gemaakt van hergebruikte materialen, aangezien dat in sommige gevallen van invloed kan zijn op bijvoorbeeld slijtvastheid, kwaliteit of kleur. Een groot deel van de verpakkingen kan echter wel worden gemaakt van hergebruikte materialen. Dozen, papier en een nieuwe generatie plastic zakken voor producten worden bij MASCOT geheel of gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen.

  Stof en overige grondstoffen - Hergebruikte hulpbronnen

  Afval en energieverbruik bij de productie tot een minimum beperken

  Bij een duurzame productie hoort ook het beperken van afval en lozingen. Het maken van kleding is een uitgebreid en wereldwijd proces. Er zijn veel gebieden om rekening mee te houden.

  Stof en overige grondstoffen

  Wij werken met al onze leveranciers samen om het gebruik van chemicaliën en water overal terug te dringen. Wij selecteren onze leveranciers bovendien op basis van hun milieuprofiel. Veruit het grootste deel van onze stoffen is afkomstig van leveranciers met zowel Bluesign®- als ISO 14001-certificaat. Daarnaast werken wij aan een verandering van het verfproces naar verven zonder of met minimaal gebruik van water.

  Eigen productie

  MASCOT heeft het grote voordeel dat wij het overgrote deel van onze producten zelf produceren. 75% van alle producten wordt gemaakt in onze eigen fabrieken, waar we zelf alle processen controleren. Ze staan allemaal in officiële, gevestigde industriegebieden die zijn goedgekeurd door het ministerie van Algemene Zaken van Vietnam en Laos. Ze hebben allemaal een uitgebreid milieubeleid en een doorlopende controle van de afvalverwerking. De afvalwaterzuivering wordt uitgevoerd door de industriegebieden en gecontroleerd door milieuagentschappen. Ieder kwartaal vinden inspecties plaats. MASCOT sorteert en registreert al zijn afval en er wordt zo veel mogelijk ingezameld om te worden hergebruikt. De afgesneden textielresten van de productie worden sterk geminimaliseerd en ze worden gesorteerd en hergebruikt. Bovendien hanteert MASCOT een beleid ten aanzien van de invloed op het klimaat van de eigen fabrieken, en er worden regelmatig maatregelen getroffen om de invloed op het klimaat van onze productie te beperken.