OEKO-TEX® STANDARD 100

  Door te kiezen voor producten van MASCOT met de OEKO-TEX® STANDARD 100-markering weet u zeker dat uw werkkleding is onderzocht op stoffen die schadelijk voor de gezondheid zijn.

  Het OEKO-TEX®-merk is uw garantie voor producten die zijn onderzocht op stoffen die schadelijk voor de gezondheid zijn. De OEKO-TEX® STANDARD 100 is een internationaal erkende certificering en de belangrijkste gezondheidsmarkering voor textiel. De OEKO-TEX®-markering betekent dat een product is getest op en goedgekeurd voor chemicaliën en kleurstoffen die schadelijk voor de gezondheid of vermoedelijk schadelijk voor de gezondheid zijn.

  OEKO-TEX® STANDARD 100 - logo

  OEKO-TEX® is een hulpmiddel voor consumenten dat garandeert dat textiel geen stoffen bevat die schadelijk voor de gezondheid zijn. OEKO-TEX® stelt strenge eisen aan producten met deze markering – strengere eisen dan zijn vastgelegd in de wet. De markering wordt toegekend na uitgebreide tests en goedkeuringen van het product door een onafhankelijke partij en omvat alle materialen waaruit het product bestaat. Niet alleen de stof wordt dus getest, maar ook opgedrukte merken en accessoires zoals ritssluitingen en vulmateriaal.

  Bij MASCOT gaat de gezondheid van onze gebruikers voor alles. De inspanningen die we verrichten voor uw gezondheid, documenteren we met het OEKO-TEX®-certificaat dat wordt toegekend door een onafhankelijk instituut. Alle stoffen en overige materialen worden jaarlijks getest, als het certificaat moet worden vernieuwd. De markering ”CONFIDENCE IN TEXTILES – Tested for harmful substances according to OEKO-TEX® STANDARD 100” is een garantie voor producten met een gezondheidscertificaat. Kies altijd voor OEKO-TEX® als u textiel koopt.

  Zie het geldende OEKO-TEX®-certificaat

  Was uw kleding altijd voordat u het de eerste keer draagt zodat eventueel overtollige kleurstoffen worden weggespoeld.