Leveranciers - Gedragscode

  Alle onderleveranciers van MASCOT Vietnam en MASCOT Laos dienen zich te houden aan de SA 8000-eisen. Dit betekent dat alle onderleveranciers moeten kunnen aantonen en bewijzen dat ze geen gebruik maken van kinderarbeid of dwangarbeid, dat ze goede arbeidsomstandigheden bieden die zijn aangepast aan de plaatselijke omstandigheden, dat hun werknemers het recht hebben zich in vakbonden te verenigen, dat ze hun eerlijke werktijden en lonen bieden en dat ze een efficiënt managementsysteem hebben.

  Naaiateliers en productie

  Het merendeel van MASCOTs producten wordt in één van MASCOTs eigen naaiateliers geproduceerd. MASCOT werkt daarnaast wereldwijd samen met externe naaiateliers en schoenenproducenten. MASCOT heeft uitsluitend samenwerkingscontracten met grote, gevestigde naaiateliers die allemaal gebruik maken van de modernste productiemethoden en machines. MASCOT heeft zijn eigen managers in dienst die verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse contact tussen MASCOT Denemarken en de naaiateliers.

  Kleuren - Materiaal

  Ververijen

  MASCOT werkt met buitenlandse ververijen. Deze zijn allemaal uitgebreid gecontroleerd en gekeurd voordat MASCOT de samenwerking aanging. MASCOTs kwaliteitsmanagers brengen regelmatig een bezoek aan deze ververijen. Het zijn allemaal grote, moderne fabrieken waar professionaliteit van groot belang is. Er worden jaarlijks vele miljoenen meters stof voor MASCOT geverfd. Om te voldoen aan de hoge eisen die MASCOT stelt ten aanzien van de kleurnuances, wordt er gebruik gemaakt van zeer geavanceerde verftechnieken. Daarnaast worden er zeer hoge eisen gesteld aan de veiligheid en werkomstandigheden vanwege het werken met chemische stoffen.

  Leveranciers

  Het merendeel van MASCOTs leveranciers van knopen, ritsen, naaigaren, reflectietape en stoffen is gevestigd in het Verre Oosten. Leveranciers worden gekozen en beoordeeld op de arbeidsomstandigheden die ze hun werknemers bieden, maar moeten daarbij ook voldoen aan MASCOTs hoge kwaliteitseisen. Aan een leverancier die een samenwerking met MASCOT aangaat, bijvoorbeeld een stofleverancier, wordt een eisenspecificatie overhandigd. Hierin zijn MASCOTs eisen aan stofkwaliteit, zoals treksterkte, kleur, vorm etc., gedetailleerd vastgelegd. Stofleveranciers worden ook beoordeeld op basis van hun productieapparatuur, magazijnfaciliteiten en communicatie.