Gezonde medewerkers

Geen honger

Wanneer je een productie opzet in ontwikkelingslanden, heb je tegelijkertijd de verplichting om de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de werknemers te vergroten. Zo zien wij dat bij MASCOT in elk geval. Daarom biedt MASCOT onder andere gratis toegang tot artsen en gezondheidsadvies, en geven wij alle werknemers een voedzame lunch.

Goede gezondheid en welzijn

MASCOT heeft ruim 2400 werknemers in Zuidoost-Azië die werken in een Europese werkcultuur en met de sterke waarden van MASCOT. Zo creëren we veilige, zekere en goede arbeidsplaatsen met veel ontwikkelingsmogelijkheden voor de medewerkers van MASCOT. Ze hebben bovendien toegang tot gratis zorg, gezondheidsadvies, training in veiligheid, en in hun arbeidsovereenkomst is een goede, gratis lunch vastgelegd.

Tevreden en gezonde medewerkers zijn goede medewerkers

Medewerkers met goede gezondheid en veel welzijn gaan graag aan de slag. Dat is te merken onder onze collega's binnen de productie in Vietnam en Laos. Ze zijn net als de Europese MASCOT-werknemers toegewijd aan onze missie om de beste werkkleding ter wereld te maken - gemeten naar duurzaamheid, zowel op het vlak van productkwaliteit als maatschappelijk verantwoorde productie.

Vietnam - Gezonde medewerkers - people eating lunch

Gratis lunch

Iedere dag gaan alle MASCOT-werknemers samen aan tafel voor een goede, voedzame lunch. De artsen en verpleegkundigen van MASCOT werken nauw samen met de koks, en er worden dagelijks monsters van het eten genomen om hoge kwaliteit en toereikend caloriegehalte te garanderen. De lunch van MASCOT draagt bij aan een verhoogde voedselveiligheid en het verbeteren van de voedingsnormen van de werknemers.

Gratis toegang tot arts en gezondheidspersoneel

Gratis toegang tot arts en gezondheidspersoneel

Alle werknemers in de fabrieken van MASCOT kunnen dagelijks terecht in de door de overheid gecertificeerde zorgklinieken van MASCOT. De arts en verpleegkundigen doen meer dan alleen behandelen. Ze doen ook preventief gezondheidswerk en voeren informatiecampagnes over diverse onderwerpen met betrekking tot de gezondheid. Er wordt ook veel gewerkt aan het creëren van een positieve psychische werkomgeving.

MVO-gecertificeerde productie

De productie van MASCOT is gecertificeerd conform de meest uitgebreide certificering binnen MVO: SA8000.

Lees verder