Hoe kan ik solliciteren

  Hier vindt u praktische informatie over hoe u kunt solliciteren naar een baan bij MASCOT. De algemene tips helpen u bij uw sollicitatieprocedure.

  Het is niet meer mogelijk om sollicitaties per post of via e-mail te versturen. We accepteren uitsluitend sollicitaties die via ons elektronische wervingssysteem binnenkomen. Hiermee garanderen we naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

  U vindt onze vacatures door op onze website op "Actuele vacatures" te klikken. Vervolgens kunt u uw sollicitatie versturen door op de link van de gewenste vacature te klikken.

  U kunt de link ook gebruiken om een open sollicitatie te versturen. Ga daarvoor naar 'Inloggen', kies 'Nieuwe gebruiker' en voer een gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op 'Volgende' en voer op de volgende pagina uw gegevens in. Als u uw CV bijvoegt, hoeft u de velden over eerdere werkervaring niet in te vullen. Klik als u klaar bent op 'Opslaan'. U kunt later altijd terugkomen als u uw gegevens wilt aanpassen.

  Praktische informatie

  • Referenties
   Referenties en beoordelingen van eerdere werkgevers van sollicitanten dragen vaak bij met nuttige en noodzakelijke informatie. Als er wederzijdse interesse is om een dienstverband aan te gaan, vragen we onze sollicitanten om toestemming om contact op te nemen met voormalige leidinggevenden.
  • Contactadres
   U wordt gevraagd uw e-mailadres op te geven. Dit is het adres dat wij voortaan zullen gebruiken om contact met u op te nemen. Wij raden u daarom aan uw persoonlijke e-mailadres te gebruiken.
  • Bijlagen
   U kunt bestandsbijlagen aan uw elektronische sollicitatie toevoegen. Dit moeten pdf-, jpg- of Microsoft Office-bestanden zijn.
  • Gegevens wijzigen, bijwerken of wissen
   U kunt altijd uw gegevens bekijken, wijzigen, bijwerken of wissen door met uw gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen op ons systeem.

  Tips voor uw sollicitatie

  • Bereid uzelf goed voor
   Doe uzelf en ons een plezier door u te verdiepen in het bedrijf voordat u solliciteert. Daardoor komt uw sollicitatie geloofwaardiger over en vergroot u de kans dat wij uw sollicitatie daadwerkelijk in overweging nemen. Onze website is een goede plek om te beginnen.
  • Wees bondig en nauwkeurig
   We ontvangen zeer veel sollicitatiebrieven naar aanleiding van onze vacatures. Om er uit te springen, moet u uzelf kort en bondig omschrijven. Zorg ervoor dat uw brief niet langer is dan één A4'tje. Wij willen graag snel een indruk krijgen van wie u bent. Uw brief moet goed leesbaar zijn, dus gebruik geen afkortingen of technische vaktaal. Uw CV wordt (waarschijnlijk) niet gelezen door ingenieurs en programmeurs.
  • Schrijf een persoonlijke brief
   Wees creatief en probeer te voorkomen dat u een standaardbrief schrijft. Geef uw eigen invulling aan uw sollicitatiebrief. Daarmee onderscheidt u zich van de andere kandidaten en laat u zien wie u echt bent. Wees trouw aan uw eigen stijl en houding, zowel in geschrift als in persoon. Zie uw CV als een "levend document" en pas het aan aan de functie waarnaar u solliciteert.
  • Waarom moeten wij u kiezen?
   Gebruik uw sollicitatiebrief om ons uit te leggen waarom u naar de functie solliciteert, wat u te bieden hebt en hoe u denkt invulling te gaan geven aan de functie. Wij willen merken dat u gepassioneerd bent en dat u precies degene bent die wij nodig hebben voor de baan. Ontdek uw kwaliteiten: u kunt bijvoorbeeld een lijst maken van al uw kwaliteiten.
  • Upload belangrijke bijlagen
   In de vacature staat meestal welke documenten u bij uw sollicitatie moet bijvoegen. Upload alleen bijlagen die relevant zijn voor de functie. Als wij meer gegevens nodig hebben, vragen wij u de desbetreffende documenten mee te nemen naar het sollicitatiegesprek.
  • Hoe goed past u bij de eisen van de vacature?
   Een goede sollicitatiebrief gaat actief en concreet in op de eisen in de vacature. Probeer niet de informatie uit uw CV te kopiëren, maar maak een zorgvuldige selectie van één of twee relevante ervaringen die betrekking hebben op de eisen van de functie. Geef argumenten voor uw keuze: het feit dat u veel verschillende banen hebt gehad, hoeft niet per se te betekenen dat u wispelturig bent. Beargumenteer uw keuzes!
  • Controleer uw sollicitatiebrief
   Controleer uw sollicitatiebrief voordat u deze verstuurt, zodat er geen foutieve informatie, typefouten etc. in staan. Het zou jammer zijn als er een dergelijke fout in een verder perfecte sollicitatie staat. Vraag iemand uit uw kennissenkring u te helpen: laat een ander uw brief nalezen en de opmaak van uw CV beoordelen.
  • Houd u aan de deadline
   Kort samengevat: solliciteer vóór de deadline en het liefst ruim daarvoor, aangezien wij vaak al voor de deadline beginnen met het doornemen van de sollicitaties. Vergeet niet de datum op uw sollicitatiebrief te vermelden. U kunt altijd inloggen en uw CV bijwerken en aanpassen.