Laboratoriumtests

MASCOT zoekt en selecteert de stoffen voor nieuwe producten op basis van een uitgebreide analyse. De materialen worden geselecteerd voor gebruik in specifieke situaties en de kwaliteit moet zowel aan MASCOTs eisen als aan die van de doelgroep voldoen.

Man - Laboratoriumtests - MASCOT

MASCOT heeft zijn eigen laboratoria in Denemarken en Vietnam. Met behulp van een aantal gestandaardiseerde machines worden hier zowel fysieke als chemische tests uitgevoerd om stof te testen op bijvoorbeeld slijtvastheid, scheur- en treksterkte, kleurechtheid, krimp, vormstabiliteit en gewicht. Er wordt tevens getest in welke mate transpiratievocht de kleur van de kleding aantast en hoeveel wrijving de kledingstukken kunnen weerstaan voordat deze gaan pillen. Er wordt het hele jaar rond 24 uur per dag getest.

Vrouw - Laboratoriumtests - MASCOT® WORKWEAR

Alle tests worden volgens internationale normen uitgevoerd. Daardoor kunnen de resultaten direct vergeleken worden met bijvoorbeeld het resultaat van de leverancier. MASCOT test doorlopend de meterwaren opnieuw. Van elke stoflevering worden steekproeven genomen om de hoge kwaliteit waaraan onze producten moeten voldoen, te waarborgen. Dit is waar TESTED TO WORK voor staat.