Functionele kledinglijn

voor trendsetters
2016 - MASCOT® FREESTYLE Werkkleding
Donderdag 31 Maart 2016

Nieuwe werkkleding in Amerikaanse stijl voor wie zowel op als buiten het werk een persoonlijke stijl heeft. “Less is more” in de volledig nieuwe MASCOT® FREESTYLE collectie.

Nauw aansluitende denim jeans, hoodies in heldere modekleuren, retro pilotenjacks, T-shirts met palmopdruk en een gebreide muts met een coole redesign van de MASCOT-beer. De stijl van MASCOT® FREESTYLE heeft weinig te maken met traditionele, uniforme werkkleding.

De stijl van MASCOT® FREESTYLE is relaxt. Het is echter geen toeval dat we groot inzetten op de kleine groep trendsetters onder de deense professionals. “We zijn lang bezig geweest met het maken van een kledingcollectie voor juist die doelgroep, die niet snel een uniform zal dragen”, vertelt Michael Grosbøl, algemeen directeur bij MASCOT. “Het is hoog tijd dat we de overvloedige markt voor traditionele werkkleding wat opschudden om deze first movers te bereiken, mensen die kritisch combineren en selecteren tot ze precies hun eigen persoonlijke stijl hebben.”

MIX & MATCH - 2016 - MASCOT® FREESTYLE

Less is more

Helle Bruhns, hoofd design bij MASCOT, houdt ook de vinger aan de pols bij trendsetters: “We zien een nieuwe trend, vooral bij de jonge, zelfstandige vakman: Less is more. In deze context betekent het dat de kleding alleen de meest noodzakelijke en functionele details heeft. En vooral de pasvorm van de broeken moet fantastisch zijn. Het belangrijkst is echter dat de kleding trendy en cool is en past bij hun stijl, zowel tijdens als na het werk”, vertelt ze.

Amerikaanse look

MASCOT® FREESTYLE is functionele streetwear, slijtvast genoeg om in te werken, en passend bij de stijl voor in de vrije tijd. Wat voor werk u ook doet, u hebt bewegingsvrijheid met de uitvoerig geteste, moderne pasvorm van MASCOT. De inspiratie voor MASCOT® FREESTYLE komt onder andere uit de Amerikaanse surfcultuur van de jaren 60 en de vroegere pilotenkleding van het Amerikaanse leger. Tegelijkertijd is de collectie geïnspireerd op de moderne Amerikaanse professionals, die graag in denim jeans en T-shirts werken. Ook de productnamen zijn Amerikaans: MASCOT® Manhattan, MASCOT® Soho og MASCOT® Yonkers; genoemd naar wijken van New York, elk met een eigen stijl en sfeer.

Jas & Capuchontrui - FREESTYLE 2016

Freestyle work - Freestyle workwear

De combinatiemogelijkheden zijn oneindig met MASCOT® FREESTYLE, en de collectie is zo samengesteld dat er gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere producten voor een retrostijl. De collectie kan goed worden gecombineerd met oldschool producten, zoals het MASCOT® London thermojack uit de MASCOT® ORIGINALS collectie. Er zijn ook talloze mogelijkheden voor combinaties met andere collecties zoals MASCOT® HARDWEAR of met de werkkleding die u al hebt.

Volg MASCOT_Josh86 en/of MASCOT_WORKWEAR op Instagram voor inspiratie voor uw MASCOT® FREESTYLE-look.