MASCOT Vietnam ontvangt prijs voor maatschappelijke verantwoordelijkheid

  2021-Corporate Social Responsibility Recognition Award_Thomas Bo_Phan My Ha_American Chamber of Commerce
  Tue, 07 Dec 2021
  Op de foto van links naar rechts: Chargé d’Affaires Marie C. Damour, US Embassy, Finance manager MASCOT Vietnam Nguyen Van Hung, Managing Director MASCOT Vietnam Thomas Bo Pedersen, Administration manager MASCOT Vietnam Phan My Ha en President AMCHAM Virginia Foote.

  MASCOT Vietnam heeft vandaag een prijs voor maatschappelijke verantwoordelijkheid ontvangen van The American Chamber of Commerce in Hanoi. De prijs werd toegekend vanwege de voortdurende inspanningen op het vlak van MVO van MASCOT Vietnam vóór maar ook in het bijzonder tijdens de COVID-19-crisis.

  Het creëren van goede werkomstandigheden voor alle medewerkers – ongeacht hun locatie – is volkomen vanzelfsprekend voor MASCOT – ook tijdens een wereldwijde pandemie. Wij zorgen voor onze medewerkers, en een veilige werkomgeving en goede arbeidsomstandigheden dragen bij aan het verhogen van de arbeidsmoraal, zorgen voor betrouwbare samenwerkingsovereenkomsten met onderleveranciers en voor een verbeterde communicatie tussen leidinggevende en individuele medewerkers.

  Dat The American Chamber of Commerce in Hanoi ons deze prijs toekent, zien we als een erkenning voor de manier waarop we ons bedrijf runnen.

  Eigen fabrieken met fatsoenlijke omstandigheden

  Meer dan 2600 medewerkers werken in Vietnam en Laos om MASCOT-werkkleding te maken en we hebben een grote verantwoordelijkheid om voor hen de beste werkomstandigheden te creëren. Met eigen fabrieken hebben we de flexibiliteit om tegemoet te komen aan de veranderingen op de markt en de best mogelijke setting om goede arbeidsomstandigheden en een goede werkomgeving te creëren voor onze collega's.

  De fabrieken van MASCOT zijn SA8000 gecertificeerd en dit is de hoogste norm op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid. En die principes leven wij na. We werken altijd volgens de hoogste normen. Met SA8000 dwingen we onszelf ook om onze collega's te informeren en hen te leren over hun rechten – niet alleen op het vlak van arbeid, recht van vereniging en loon maar ook wat gezondheid betreft. Op deze manier krijgen we geëngageerde medewerkers, die een standpunt innemen over hun werk en hun werkplaats.

  Transparante voorwaarden

  Alle medewerkers bij MASCOT Vietnam hebben goede arbeidsvoorwaarden met een fatsoenlijk salaris, en beloning en bonusmogelijkheden zijn volledig transparant. We zien het als een manier om invloed te hebben op de samenleving rondom de fabrieken van MASCOT en ook de ongelijkheid over grenzen heen te verminderen. Dankzij het goede werkklimaat dat wij onze medewerkers bieden, verbeteren we ook de arbeidsomstandigheden in de regio in het algemeen, aangezien andere lokale werkgevers anders hun medewerkers verliezen. Wij scheppen goede banen en stimuleren andere spelers in de regio om hetzelfde te doen. Dit is ook iets waar The American Chamber of Commerce belang aan heeft gehecht bij zijn beoordeling.


  2021 Corporate Social Responsibility Recognition Award_MASCOT Vietnam_American Chamber of Commerce