Bent u beschermd tegen de uv-straling van de zon

?
Hi-vis T-shirtKorte broeken voor vrouwenVrouw
Woensdag 30 Juni 2021

Werkt u buiten in verschillende weersomstandigheden? Dan trekt u bij regen hoogstwaarschijnlijk waterdichte kleding aan en als het koud is een warme jas. Vergeet u zich niet ook te beschermen tegen de zon. Onze huid is gevoelig voor de uv-straling van de zon, pas daarom op als de zon schijnt.

Is uw werkkledinggarderobe klaar voor zon en zomer? Bescherm uzelf tegen de schadelijke straling van de zon en verklein de kans op huidaandoeningen.

Hoe beschermt u zich het beste tegen de zon?

De beste bescherming tegen de zon is natuurlijk de schaduw. Maar vaak is het niet mogelijk om de schaduw op te zoeken als u buiten werkt. Het is daarom belangrijk om maatregelen te nemen om u zo goed mogelijk te beschermen.

Uw kleding zorgt in hoge mate voor bescherming van uw huid tegen de zonnestralen. Hoeveel bescherming de kleding biedt, hangt onder andere af van de dikte en dichtheid van het materiaal, en waarvan het textiel is gemaakt. Zo bent u beter beschermd in een dikke jas dan in een dun en luchtig T-shirt. Maar als het buiten meer dan 20 graden is, is het niet optimaal om fysiek zwaar werk te doen met een dikke jas aan. In plaats daarvan kunt u een T-shirt, sweatshirt of polo met uv-bescherming dragen. Voor het hoofd wordt aangeraden om een cap of een ander hoofddeksel te dragen dat schaduw geeft.

Het advies is bovendien om zonnebrandcrème te gebruiken op de delen van het lichaam die niet door kleding worden bedekt.

Zo werkt kleding met bescherming tegen de zon

 Kleding met uv-bescherming kan gemaakt zijn van speciale vezels die bescherming bieden tegen de zon of met een hoge weefdichtheid die de zonnestralen buiten houdt. De kleding kan ook nog chemisch worden behandeld of gekleurd om te zorgen dat de kleding meer bescherming tegen de zon biedt.

Wanneer u werkkleding kiest zoals T-shirts, polo's en dunne sweatshirts die mogelijk niet zoveel bescherming bieden als een dikke jas, kunt u letten op producten met een EN 13758-2-certificering. Wanneer u gekleed gaat in kleding die is gecertificeerd conform EN 13578-2, verkleint u het risico op huidbeschadigingen als gevolg van de straling van de zon. Op het waslabel kunt u zien of een product van MASCOT een uv-certificering heeft.

In het assortiment van MASCOT vindt u een groot aantal producten met uv-bescherming. Een aantal van deze producten biedt gecertificeerde bescherming in overeenstemming met EN 13578-2. U vindt werkkleding met uv-bescherming bij uw MASCOT-dealer.