Nieuwe schoenencollectie voor bedrijven waar hygiëne cruciaal is

MASCOT® FOOTWEAR CLEAR - Veiligheidsschoenen laag, washing maschine
Maandag 4 November 2019
In het najaar van 2019 lanceert MASCOT een nieuwe schoenencollectie voor de voedingssector en andere branches waar hygiëne en wasbaarheid cruciaal zijn. De collectie MASCOT® FOOTWEAR CLEAR bestaat uit schoenen en sandalen die op 40ºC gewassen kunnen worden. De mogelijkheid om schoenen op een zo hoge temperatuur te wassen is uniek in de sector. Het is een efficiënte manier om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Bij deze temperatuur wordt namelijk het antibacteriële effect van industriële wasmiddelen geactiveerd, wat de verspreiding van bacteriën voorkomt en uitstekende hygiëne garandeert.

Hygiëne en wasbaarheid zijn de sleutelwoorden voor de nieuwe collectie MASCOT® FOOTWEAR CLEAR. In tegenstelling tot de andere schoenencollecties van MASCOT zijn de schoenen en sandalen in deze collectie bestand tegen wassen, zodat een maximale hygiëne behouden blijft.

Omdat de gebruikers van deze nieuwe schoenencollectie vaak in de voedingssector of vergelijkbare branches werken, is het cruciaal dat de schoenen geschikt zijn voor wasserijcontracten. Daarom kan er in de schoenen en sandalen een HF-chip worden aangebracht. Op een dergelijke hoge-frequentiechip kunnen gegevens worden opgeslagen, zoals het aantal wasbeurten en de eigenaar van de schoenen.

Comfort gedurende de hele dag

In deze collectie is ook optimaal comfort voor lange werkdagen een prioriteit. De schoenen hebben een geventileerde voering van microvezel. Microvezel is een bijzonder goed ademend materiaal dat erg comfortabel is voor de voeten. De schoenen hebben ook ventilatiegaten, zodat de voeten kunnen ademen.

Veiligheidskenmerken om uw voeten te beschermen

Als u in een omgeving met natte, gladde vloeren werkt, is het omwille van de veiligheid belangrijk dat u voor schoenen met een goede zool kiest. Alle schoenen in het assortiment van MASCOT zijn antislip. Ze zijn met andere woorden getest en goedgekeurd in overeenstemming met SRC. Het patroon van de zool biedt stevige grip op het oppervlak en voorkomt dat er vuil aan blijft kleven.

Alle schoenen en sandalen van MASCOT® FOOTWEAR CLEAN zijn ESD-goedgekeurd. De gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken over statische elektriciteit.


2019 - Washing maschine, Veiligheidsschoenen, Veiligheidsschoenen laag, Veiligheidssandalen, Hygiëne is belangrijk

Bent u op zoek naar laarzen die gewassen mogen worden op 40ºC? Neem dan een kijkje in onze collectie MASCOT® FOOTWEAR COVER. De laarzen zijn verkrijgbaar met veiligheidskenmerken en in drie verschillende kleuren: wit, zwart en olijfgroen.


De schoenen van de collecties MASCOT® FOOTWEAR CLEAR en MASCOT® FOOTWEAR COVER vindt u bij de MASCOT-verdeler in uw buurt.

2019 - MASCOT®  FOOTWEAR CLEAR - Werkschoenen non-safety, Veiligheidssandalen, Veiligheidsschoenen laag, Klompen