Minister

bezoekt Laos
Ministers - MASCOT Laos
Woensdag 9 Juli 2014

De nieuwe productiefaciliteit van MASCOT in Laos heeft een goede start gehad. Het mvo-beleid dat MASCOT in Laos voert, leidt tot veel ophef en was reden voor de nieuw benoemde minister om een bezoek te brengen aan de fabriek.

MASCOT Laos wordt op dezelfde wijze geleid als de drie fabrieken van MASCOT in Vietnam. De fabriek heeft een Europees management met de Deense directeur Thomas Bo Pedersen aan het roer. Laos’ nieuwe minister, Khemmani Pholsena, was tijdens haar bezoek met name zeer geïnteresseerd in de vele moderne faciliteiten en de speciale werknemersregelingen. "MASCOT heeft een nieuwe standaard gezet met haar eigen medische kliniek, gratis lunch en andere voordelen voor de werknemers” aldus de minister. Het bezoek aan MASCOT was één van de eerste officiële handelingen in haar nieuwe functie als minister voor Industriële Ontwikkeling. “Het is echt een genot om investeringen van een dergelijke niveau in Laos te zien. MASCOT is een goed voorbeeld voor andere investeerders” volgens Khemmani Pholsena.

De activiteiten van MASCOT Laos leiden ook tot ophef buiten de landsgrenzen. Kort geleden werd de fabriek bezocht door een delegatie uit Myanmar onder leiding van Myanmar's Minister van Handel en vertegenwoordigers van de Europese commissie en het bedrijfsleven.

A0D6639B-D31F-4CE0-907E-2E285A86F634 - Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - MASCOT Laos

MASCOT’s fabriek ligt net buiten de hoofdstad Vientiane en werd op 23 december 2013 geopend. Sinds die dag wordt er bijna dagelijks nieuw personeel aangenomen. Inmiddels zijn er meer dan 250 werknemers in dienst bij MASCOT. De werving van nieuw personeel blijft doorgaan en zal naar verwachting leiden tot een verdubbeling van het aantal in de komende maanden.

MASCOT - LaosDe Laotiaanse minister Khemmani Pholsena gezien in het midden met de Deense directeur Thomas Bo Pedersen bij de ingang van de MASCOT fabriek in Laos. Op de foto staat verder financieel manager Latdavanh Silaphet (vooraan, uiterst links) en naast haar productiemanager Alistair Herron.

In Laos is de productie van MASCOT artikelen al in volle gang. Er worden al meer dan 250 werknemers ingezet.