MASCOTs Deense directeur in Vietnam

neemt koninklijke eremedaille in ontvangst voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
MASCOT neemt verantwoordelijkheid voor ethiek, maatschappij en milieu  - Award - 2011 Pers
Dinsdag 29 November 2011

Thomas Bo Pedersen, de deense directeur van MASCOT in Vietnam, ontving een eremedaille uit handen van Z.K.H. Kroonprins Frederik van Denemarken. De ceremonie vond plaats tijdens een groot seminair in Hanoi.

Thomas Bo Pedersen ontving de eremedaille voor zijn toewijding en bijdrage aan de maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen in Vietnam. Hier zijn 1700 personen werkzaam voor MASCOT.

MVO als strategie

Sinds Thomas Bo Pedersen in dienst kwam bij MASCOT om de fabriek in Vietnam op te bouwen, is MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) zijn prioriteit geweest. »Direct vanaf het begin stond MVO centraal tijdens de bouw in Vietnam. Op de bouwplaats hanteerden we de internationale zekerheidsnormen« vertelt Thomas Bo Pedersen. Dat was groot nieuws in Vietnam, waar ongelukken op bouwplaatsen zeer vaak voorkomen.

Gunstig voor werknemer en werkgever

De focus op sociale betrokkenheid is vanaf het begin van de bouw één van de belangrijkste aspecten geweest. En dat komt zonder twijfel de werknemer, de werkgever en de lokale gemeenschap ten goede. »Wij bewijzen dagelijks dat we een verschil maken door goede arbeidsomstandigheden te bieden, goede salarissen voor de werknemers, gezondheidsprogramma’s, gratis medische hulp voor medewerkers etc. Dit maakt MASCOT niet alleen een aantrekkelijke werkplek, investeren in MVO levert een veel hoger rendement op dan normaal in Vietnam«, zegt Thomas Bo Pedersen.

Eigen Fabrieken in Vietnam:

Vreugde bij de Deense minister van Economische zaken

Tijdens het zakelijk seminair in Hanoi was minister van Economische zaken, Pia Olsen Dyhr, verheugd over het feit dat de eremedaille uitgereikt werd aan een bedrijf met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid: » Als Deense bedrijven gebruik maken van de globalisering en beginnen met productie in een opkomende economie zoals Vietnam, dienen ze verantwoordelijkheid te nemen voor milieu, en productie-, arbeidsomgeving, Het goede nieuws hierbij is dat MASCOT een goed bedrijf is dat op een fatsoenlijke manier zaken doet.«

Een grote dag voor iedereen bij MASCOT

MASCOT's eigenaar en directeur, Michael Grosbøl, ontvangt het nieuws met veel vreugde: »Thomas Bo Pedersen stond in de spits van een sterk team van medewerkers in Vietnam, ondersteund door een team vanuit het moederbedrijf. Het is fantastisch om te zien hoe het team gezamelijk de normen en waarden van het hele bedrijf weet om te zetten naar een Vietnamese context« , zegt Michael Grosbøl.

Het seminair werd georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van de diplomatieke betrekking tussen Denemarken en Vietnam. Zowel de lokale en de nationale overheden hebben MASCOT in het verleden al beloond voor de bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.