Team Coronel tijdens DAKAR 2021 opnieuw Tested to Work met MASCOT® WORKWEAR

2020-Tim&TomCoronel-Dakarrally2020
Donderdag 3 December 2020
Op 3 januari 2021 begint de Dakar Rally voor de 43e keer en ook dit jaar is MASCOT opnieuw trotse sponsor van het team van Tim en Tom Coronel. Wederom zal het team tijdens de zwaarste rally ter wereld de werkkleding en veiligheidsschoenen van MASCOT onder extreme omstandigheden testen. Net als afgelopen jaar wordt de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehouden met start en Finish in Jeddah.

Trots op deze langdurige samenwerking

Al meer dan 10 jaar is MASCOT de vaste werkkledingpartner voor Team Coronel. Het team van monteurs en de broers Tim & Tom Coronel worden ook dit jaar weer voorzien van MASCOT werkkleding en veiligheidsschoenen. Deze duurzame relatie staat gelijk aan de kwaliteit van de werkkleding, maar ook aan de loyaliteit van beide partijen met betrekking tot partnerships. Het is geweldig om te horen en voelen dat het team deze zware uitdaging alleen aan wil gaan met de werkkleding van MASCOT.

"The Beast 4.0" en de broers Tim & Tom

“We waren dit jaar in de bijzondere situatie dat er vanwege corona geen evenementen plaatsvonden”, vertelt Tim Coronel, die aan zijn 13e Dakar begint “Onze teamleden gaven unaniem aan dat ze in de werkplaats actief wilden blijven, dus we hebben hen de hele lijst met mogelijke veranderingen gegeven, die we op basis van onze ervaringen van vorig jaar hadden opgesteld. Daar zijn ze iedere dinsdag en donderdag mee bezig geweest en zo hebben we de hele lijst kunnen afwerken. We zijn in maart begonnen en op 9 mei stond de motor bij de tuner! We hebben de beschikbare tijd heel goed kunnen benutten en hebben met die intensieve voorbereiding nu als het ware al onze eerste Dakar-rally achter de rug, terwijl het echte evenement nog moet beginnen, haha!”

Team Coronel - Werkkleding

18 kilogram bespaard door leidingen

“Een van de grootste veranderingen is de huishouding met alle leidingen en reservoirs”, vertelt Tim Coronel. “Die reservoirs hebben we nu voor de radiateur geplaatst en zitten nu binnen de hoofdkooi, zodat de reservoirs beter beschermd zijn als we, zoals vorig jaar, een keer een koprol maken. Daarnaast zijn alle vloeistofleidingen aangepakt, waardoor we alleen al 18 kilogram gewicht hebben kunnen besparen, en dat is nog zonder de inhoud van de leidingen! Ook de aerodynamica en de motor is aangepast, waardoor we de 183 km/u kunnen bereiken. In het interieur hebben we nu alles matzwart gemaakt, om reflecties door de zon te verminderen, want daar hadden we vorig jaar best veel last van.”

De producten van MASCOT worden opnieuw getest onder extreme omstandigheden

Het zijn niet alleen de coureurs die hun grenzen testen tijdens de extreme off-road race. Van de monteurs wordt ook veel geëist tijdens Dakar. Met de extreme, constant wisselende weersomstandigheden en het werken in de openlucht, moet de kleding alles kunnen verdragen en toch comfortabel zijn. MASCOT heeft de monteurs van het Coronel Dakar-team al heel lang voorzien van kleding. Net als Tim en Tom Coronel en hun team van monteurs, wordt MASCOT gedreven door een grote passie. Het doel van MASCOT is 's werelds beste werkkleding en veiligheidsschoenen te ontwikkelen en te produceren, en daarom is het een voor de hand liggende en zeer welkome kans om de duurzaamheid, functionaliteit en kwaliteit van onze producten te laten testen onder de zware en extreme omstandigheden waarin de Dakar Rally elk jaar plaatsvindt.