MASCOT wordt opnieuw getest

tijdens een van 's werelds meest extreme races
2020 - Tim Coronel, Tom Coronel, The Beast 3.0, Dakar 2020
Vrijdag 3 Januari 2020
Op 5 januari 2020 begint de Dakar Rally voor de 42e keer en MASCOT is wederom trotse sponsor van het team van Tim en Tom Coronel. We kijken ernaar uit om te ervaren hoe de werkkleding en veiligheidsschoenen van MASCOT onder extreme omstandigheden worden getest.

Dit keer wordt de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehouden met start in Jeddah en eindpunt in Qiddiya op 17 januari. Meer dan 300 voertuigen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en de racers zullen meer dan 7500 km afleggen.

De goede samenwerking gaat verder in 2020

MASCOT zet zijn goede samenwerking met de twee Nederlandse tweelingbroers Tim en Tom Coronel voort en rust de monteurs in het MAXXIS Dakar-team uit met werkkleding en veiligheidsschoenen. Hier in hun thuisland zijn de Coronel-broers erg geliefd, en niet alleen bij autosportliefhebbers. Het wordt Tim’s 13e race, terwijl zijn broer Tom voor de 7e keer deelneemt aan 's werelds misschien wel moeilijkste off-road race.

Tim, Tom en "The Beast 3.0" zijn klaar voor de race

Met vereende krachten en na een jaar lange voorbereiding doen de tweelingbroers Tim en Tom Coronel mee aan de Dakar Rally 2020. Ook dit keer met hun dierbare buggy, die zij ‘The Beast 3.0’ noemen vanwege de agressieve gestalte en uiteraard, met trots dragend, MASCOT® WORKWEAR op de voor- en zijkant.

Het nieuwe model is niet voor niets omgedoopt tot versie 3.0, want ten opzichte van afgelopen jaar is er veel veranderd. “Al vanaf februari zijn we vol gas bezig om ons kindje weer wat meer volwassen te laten worden”, vertelt Tim vol enthousiasme.

“We begonnen met een lijst van acht pagina’s aan verbeterpunten en die zijn allemaal afgevinkt. Dan hebben we het vooral over ergonomie, gewicht en bodywork. Zo is de voorkant korter, hebben we een andere voorwielophanging, een andere veerweg en verbeterde draagarmen. In Saudi-Arabië rijden we veel meer door de wildernis dus ik verwacht minder locals die kunnen helpen. We moeten eventuele problemen dus makkelijker en sneller kunnen verhelpen.”

Team Coronel - Werkkleding

De producten van MASCOT worden opnieuw getest onder extreme omstandigheden

Het zijn niet alleen de coureurs die hun grenzen testen tijdens de extreme off-road race. Van de monteurs wordt ook veel geëist tijdens Dakar. Met de extreme, constant wisselende weersomstandigheden en het werken in de openlucht, moet de kleding alles kunnen verdragen en toch comfortabel zijn. MASCOT heeft de monteurs van het MAXXIS Dakar-team al heel lang voorzien van kleding. Net als Tim en Tom Coronel en hun team van monteurs, wordt MASCOT gedreven door een grote passie. Het doel van MASCOT is 's werelds beste werkkleding en veiligheidsschoenen te ontwikkelen en te produceren, en daarom is het een voor de hand liggende en zeer welkome kans om de duurzaamheid, functionaliteit en kwaliteit van onze producten te laten testen onder de zware en extreme omstandigheden waarin de Dakar Rally elk jaar plaatsvindt.