Beschermende veiligheidsschoenen

maken verschil
Veiligheidsschoenen - 2018
Donderdag 5 Juli 2018
Werken in zware omstandigheden kan uw lichaam op de proef stellen. Om uzelf op optimaal te beschermen tegen uitglijden, struikelen en vallen, is het van groot belang om veiligheidsschoenen te kiezen met beschermende eigenschappen. Met zorgvuldig geselecteerde veiligheidsschoenen kunt u zich volledig op uw werk richten zonder dat u daarbij uw voeten blesseert.

De zool is belangrijk voor uw veiligheid

Als u ongeacht het weer buiten werkt, is het erg belangrijk dat uw veiligheidsschoenen stevig zijn. Ze moeten bestand zijn tegen ruwe omgevingen, daarom verdienen duurzame leren schoenen vaak de voorkeur. Daarnaast moet de zool extreem glijvast zijn om struikelen en vallen op gladde en ongelijkmatige ondergronden te voorkomen. Om te bepalen of de schoenen geschikt zijn voor uw werkomgeving, kan de zool worden getest in twee verschillende categorieën: glycerol op stalen oppervlakken (SRB) of zeep op een keramisch oppervlak (SRA), op een vlakke ondergrond of op een helling van 7 graden. Met zolen die getest zijn voor het weerstaan van verschillende uitdagingen, kunt u uw aandacht schenken aan het werk dat moet worden gedaan in plaats van op de grond waarop u loopt.

Slijtvaste, beschermende schoenen

De veiligheidsschoenen in de collectie MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY voldoen aan de eisen van zowel SRB als SRA, waardoor ze automatisch de SRC-certificering krijgen - de beste norm voor antislipzolen. Daarnaast is de zool van PU/rubber speciaal ontworpen voor veeleisende omgevingen en is hij bestand tegen contactwarmte tot wel 300 °C. De multifunctionele cambreur stabiliseert het middenstuk van de voet en verdeelt de kinetische energie over de volledige voet, waardoor de belasting van het onderbeen afneemt. Door de positie van de cambreur (onder de hiel) blijft de hiel steeds in contact met de comfortzone, waardoor de voet goed ondersteund wordt. Dat is vooral belangrijk bij het lopen op ongelijkmatige oppervlakken of bij het werken op ladders.

Veiligheidsschoenen (hoog) - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY - 2018

Speciale eisen voor schoenen

Ook als voor uw werkzaamheden extra enkelbescherming vereist is, of nog meer bescherming tegen het weer, kunt u bij MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY veiligheidsschoenen met de juiste specificaties vinden. De veiligheidsschoen F0165-902 heeft drielaagse enkelbescherming waarmee de druk en impact op de enkel geabsorbeerd en verdeeld worden, zodat ongemak en letsel door externe stoten voorkomen wordt. Voor bescherming tegen het weer kiest u schoenen met een SympaTex®-membraan om uw voeten te beschermen tegen wind en water met behoud van ademend vermogen.