Erepenning

voor maatschappelijk verantwoorde productie in Vietnam
F09E9B00-812D-4EC8-8668-FF8326F97B85 - Management - Thomas Bo Pedersen - Pers 2018
Donderdag 17 Mei 2018
Gisteren ontving Thomas Bo Pedersen, directeur van MASCOT Vietnam, een erepenning in Vietnam.

De erepenning werd uitgereikt door de minister voor planning en investering Nguyen Chi Dung. Het ministerie erkent hiermee de persoonlijke bijdrage van Thomas Bo Pedersen als bedrijfsleider aan de ontwikkeling van Vietnam en als stem voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven.

Vietnam heeft een sterk investeringsklimaat

MASCOT heeft al tien jaar een productielijn in Vietnam. De eerste fabriek werd na 11 maanden bouwen geopend in 2008 en MASCOT heeft nu 1600 medewerkers in dienst op maar liefst drie fabrieken in Noord-Vietnam. Vietnam heeft door de jaren heen een goed investeringsklimaat gehad en goed opgeleid en hardwerkend personeel. Dat heeft talloze buitenlandse investeerders aangetrokken, waardoor het land de laatste decennia een enorme groei heeft doorgemaakt.

Privilege om banen met ontwikkelingsmogelijkheden te creëren

Thomas Bo Pedersen komt oorspronkelijk uit Denemarken, maar woont en werkt al 16 jaar in Vietnam, waarvan 12 bij MASCOT. Over zijn erepenning zegt hij het volgende: "Het is een geweldig privilege geweest om te kunnen helpen bij het ontwikkelen van banen met ontwikkelingsmogelijkheden voor honderden collega's hier in Zuidoost-Azië en om de afgelopen tien jaar deel uit te mogen maken van de succesvolle ontwikkeling van MASCOT. Vietnam heeft met de vele vooral buitenlandse investeringen een grote ontwikkelingssprong gemaakt, bijvoorbeeld wat betreft werkomstandigheden, en het geeft een goed gevoel om te weten dat wij hier met de sterke Europese waarden van MASCOT invloed op hebben gehad. En er zijn echt heel veel mensen die hier hun aandeel in hebben gehad. Deze erepenning is daarom voor alle 'mascottes' in Vietnam, Laos, Denemarken en andere plaatsen."

2018 Pers - F09E9B00-812D-4EC8-8668-FF8326F97B85 - Management - Thomas Bo Pedersen - Managing Director MASCOT Vietnam, MASCOT Laos

F09E9B00-812D-4EC8-8668-FF8326F97B85 - Management - Pers 2018

Uitbreiding van de maatschappelijk verantwoorde productie

Naast de drie Vietnamese fabrieken, die dicht bij elkaar liggen, heeft MASCOT sinds 2013 ook een productielijn in Laos, het buurland van Vietnam. Daar maken nu 700 MASCOT-werknemers werkkleding en veiligheidskleding voor de bouw, industrie, productie en transportsector overal ter wereld. In zowel Vietnam als Laos is MASCOT momenteel bezig de capaciteit uit te breiden, zodat nog meer werkkleding geproduceerd kan worden onder goede omstandigheden met de hoogste internationale normen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO) met de certificering SA 8000. Als Noord-Europees bedrijf voelt het heel vanzelfsprekend om een productie op te zetten onder goede Europese werkomstandigheden, inclusief gratis lunch en gratis medische zorg, maar in landen als Vietnam en Laos valt het nog erg op, daar is deze erepenning een bewijs van.

F09E9B00-812D-4EC8-8668-FF8326F97B85 - Thomas Bo Pedersen & Crown Prince Frederik, Denmark - 2018

In de loop der jaren heeft MASCOT meerdere prijzen in ontvangst genomen voor zijn betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoorde en respectvolle werkomstandigheden. Naast verschillende onderscheidingen voor het bedrijf, ontving Thomas Bo Pedersen voor zijn constante inzet voor MVO in 2011 de Deense onderscheiding Prins Henriks Eremedaille uit handen van Z.K.H. kroonprins Frederik.