MASCOT en Roda JC

werken samen in maatschappelijk project
Passion for football - F09E9B00-812D-4EC8-8668-FF8326F97B85 - RODA JC - 2018
Vrijdag 9 Maart 2018
MASCOT en voetbalclub Roda JC werken nauw samen vanuit hun gedeelde waarden, waaronder een blijvende focus op maatschappelijke initiatieven in de plaatselijke omgeving van de bedrijven. Deze samenwerking omvat ook Roda JC WerkT, een door Roda JC gestart sociaal project.

Teamwork en ontwikkeling door voetbal

'Roda JC WerkT' vindt plaats in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade en biedt een veilige omgeving voor kwetsbare jongeren en volwassenen. Het initiatief fungeert ook als leer-werkomgeving, waar de deelnemers verschillende banen binnen de populaire voetbalclub kunnen uitproberen. Ze voeren taken uit die op hen persoonlijk zijn aangepast en die kunnen variëren van schoonmaken en koken tot boodschappen doen, rondleidingen geven door het stadion en helpen in de winkel. Op de lange termijn moet het project de deelnemers klaarstomen voor de arbeidsmarkt. MASCOT ondersteunt het project door de deelnemers te kleden in weerbestendige jassen - natuurlijk in zwart-geel, de clubkleuren van Roda JC.

Maatschappelijk verantwoord geproduceerde jassen

De jassen die door Roda JC WerkT worden gebruikt, worden net zoals de andere producten van MASCOT gemaakt onder goede en veilige werkomstandigheden. De productie van de werkkleding van MASCOT vindt plaats in de eigen MASCOT-fabrieken in Vietnam en Laos, die allemaal zijn goedgekeurd volgens SA8000. SA8000 is een internationale certificering en documentatie voor maatschappelijk verantwoorde werkomstandigheden. MASCOT heeft 2000 werknemers in de vier fabrieken in Vietnam en Laos en het bedrijf heeft zojuist de 10e verjaardag gevierd van zijn eigen productie in Vietnam.

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - MASCOT Vietnam - Pers 2018 De vier MASCOT-fabrieken in Vietnam en Laos hebben al vanaf het begin Europese managers en ze werken volgens Europese arbeidsnormen. De werknemers hebben een goede werkomgeving die is aangepast aan plaatselijke omstandigheden, ze krijgen een gezonde gratis lunch, hebben redelijke werktijden en lonen en kunnen gebruik maken van een gratis medische kliniek.