MASCOT sponsort Jan en Kevin Magnussen

  2021_Jan Magnussen_Michael Grosbøl_sign contract
  Tue, 11 May 2021
  Een volledig Deense ploeg in LE MANS 24 HOURS 2021 is werkelijkheid, en MASCOT is erbij. Het is al jaren een droom voor Jan en Kevin Magnussen om samen LE MANS 24 HOURS 2021 te rijden, en die droom gaat nu in vervulling. Samen met Anders Fjordbach gaan ze voor de trofee in de LMP2-klasse.

  "We zijn ontzettend blij en vereerd dat een groot toonaangevend merk als MASCOT ervoor heeft gekozen om ons project te versterken. Het is belangrijk om te benadrukken dat we naar LE MANS 24 HOURS 2021 gaan met de ambitie om te winnen. En juist als het gaat om prestaties en het bereiken van topresultaten bestaat er geen enkele twijfel dat we net als MASCOT dag in dag uit vanuit dezelfde waarden werken", zegt Jan Magnussen. Ook Kevin Magnussen is blij met de Deense steun: "Het betekent ongelofelijk veel voor ons project dat we als Deens team aan de start verschijnen met een Deense auto en Deense coureurs. Het is fantastisch dat we als klein land de ambitie hebben om de grootste race ter wereld te winnen. Daarom zijn we er trots op dat een groot Deens bedrijf zoals MASCOT zo in onze missie gelooft dat ze ervoor gekozen hebben om zich bij de ploeg aan te sluiten", zegt Kevin Magnussen.

  Ook voor MASCOT is het bijzonder om mee te doen nu een Deens team meerijdt in de top. "Het is iets heel bijzonders om deel van uit te maken en het is een eer om in hetzelfde team te zitten als de ervaren autosporticonen die Jan en Kevin Magnussen zijn. Hun professionaliteit en doelgerichtheid zijn buitengewoon, en we kijken er zeer naar uit om te zien hoe ze hun volgende droom gaan verwezenlijken", aldus Michael Grosbøl, directeur van MASCOT. Hij vervolgt: "Het is met veel trots en blijdschap dat we juist dit project steunen, waarbij vader en zoon eindelijk hun droom zien uitkomen om zij aan zij deel te nemen aan LE MANS 24 HOURS 2021." Dat MASCOT de missie van Jan en Kevin Magnussen steunt, is niet vreemd. MASCOT steunt al jarenlang de autosport in heel Europa, met als laatste de sponsoring van het Deense autosporttalent Christian Lundgaard.

  Werkkleding aan het werk

  Het team rond Jan en Kevin Magnussen zal ook flink profiteren van het feit dat een bedrijf dat bekendstaat om zijn innovatieve en slijtvaste werkkleding lid is van de ploeg. Het team zal helemaal in werkkleding en schoenen van MASCOT worden gestoken. De producten van MASCOT zijn gemaakt met focus op maximale bewegingsvrijheid. Er moet plek zijn voor activiteit, effectiviteit en dynamiek – allesbepalende elementen op veel werkplekken, en niet in de laatste plaats in de garage en op de pit.

  Een spannend jaar voor Deense autosport en MASCOT

  Naast LE MANS 24 HOURS 2021, die in augustus gereden wordt, sponsort MASCOT ook Magnussen Racing IVS in verband met de deelname van Jan Magnussen aan de WEC en TCR in 2021.