Superlichte veiligheidsschoenen

met soepele tussenzool
2019-MASCOT FOOTWEAR MOVE-F0300-909 Veiligheidsschoenen (laag)
Vrijdag 12 April 2019
MASCOT® FOOTWEAR MOVE is een geheel nieuwe collectie veiligheidsschoenen en -laarzen die zich met een superlaag gewicht, modern design en innovatieve tussenzool onderscheidt van eerdere collecties. Dankzij het lage gewicht en de flexibele materialen van de zool zijn de schoenen bijzonder soepel en comfortabel.

Bij MASCOT® FOOTWEAR MOVE, de nieuwe collectie veiligheidsschoenen die dit voorjaar gelanceerd is, ligt extra veel nadruk op hoog comfort en veel bewegingsvrijheid. De collectie bestaat uit vijf verschillende modellen die er elk anders uitzien, met verschillende kleuren en sluitmethodes, maar die in essentie dezelfde eigenschappen hebben.

Innovatieve materialen voor de zool

Kenmerkend voor de collectie is de unieke tussenzool van het innovatieve en uiterst lichte materiaal Phylon. De Phylon-zool wordt gemaakt van EVA dat met een speciale compressietechniek wordt omgevormd tot een stevig, gehard schuim, dat dankzij luchtbelletjes zorgt voor een buitengewoon lichte en elastische zool. Bovendien hebben alle veiligheidsschoenen een uitneembare, schokabsorberende inlegzool waarmee uw rug en benen gedurende de werkdag gespaard blijven van harde schokken. Zo bent u de hele werkdag lang verzekerd van een aangenaam comfort – zelfs op een harde ondergrond na urenlang staan en lopen.

Extra lichte veiligheidsschoenen

De MOVE-collectie bestaat uit veiligheidsschoenen en -laarzen met een superlaag gewicht, al vanaf slechts 440 gram, wat bij alle werkomstandigheden zorgt voor veel flexibiliteit en goed comfort. Dit lage gewicht is te danken aan de bijzondere tussenzool van Phylon, een versterkte neus van lichtgewicht composiet en een anti-perforatiezool van speciaal textiel.

Hoge veiligheid

Alle modellen in de MOVE-collectie hebben een loopzool van natuurrubber, waardoor de veiligheidsschoenen onder andere bestand zijn tegen contacthitte tot wel 300 °C. Bovendien hebben de veiligheidsschoenen een hielversteviging en non-marking loopzool, om te voorkomen dat ze strepen achterlaten op vloeren en andere ondergronden. Alle MOVE-modellen zijn ESD-goedgekeurd en voldoen aan EN ISO 20345: 2011, veiligheidsklasse S1P of S3.


U kunt MASCOT® FOOTWEAR MOVE kopen of bestellen bij de verkooppunten van MASCOT. De schoenen zijn verkrijgbaar met een traditionele vetersluiting, maar ook met het Boa® Fit-systeem. Daarnaast zijn verschillende modellen verkrijgbaar in zowel dames- als herenmaten.