MASCOT neemt deel aan bijeenkomst met de premier van Vietnam

<span>Nguyen Xuan Phuc, Vietnamese Prime Minister & Michael Grosbøl, Managing Director MASCOT - 2018 </span>
Dinsdag 23 Oktober 2018
Als een van de 14 Deense bedrijfsleiders werd de algemeen directeur van MASCOT, Michael Grosbøl, onlangs uitgenodigd voor een rondetafelbijeenkomst bij het Huis van de Industrie (Industriens Hus) in Kopenhagen.

Samen met de Deense bedrijfsleiders van Mærsk, Carlsberg, Grundfos en AVK, die allemaal extensieve kennis hebben van de Vietnamese markt, zaten de Vietnamese premier Nguyen Xuan Phuc, tien andere bedrijfsleiders en drie ministers uit Vietnam aan tafel.

De Confederatie van de Deense Industrie (DI) was gastheer voor de bijeenkomst en volgens Jens Holst-Nielsen, directeur marktontwikkeling bij DI, had de Vietnamese premier op de bijeenkomst als doel een meer genuanceerde kennis te verkrijgen van hoe hij investeringen naar het land kan aantrekken. »Door Deense bedrijven te ontmoeten die hier produceren, kan Denemarken helpen met aanwijzingen over hoe de beste bedrijfsomgeving eruit zal zien«, aldus Jens Holst-Nielsen.

Elk van de 14 Deense bedrijfsleiders had de mogelijkheid om een vraag aan de premier te stellen. Voor MASCOT, die meer dan 1500 van zijn werknemers in Vietnam heeft, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat de Vietnamese beroepsbevolking is afgestemd op de toekomst en de vierde industriële revolutie om concurrerend te blijven. Michael Grosbøl vroeg de Vietnamese premier daarom wat Vietnam doet op het gebied van onderwijs om klaar te zijn voor 4IR. De premier antwoordde dat ze bezig zijn een groot aantal software-ingenieurs op te leiden. Het doel is 1 miljoen ingenieurs.

Tijdens de vergadering werden ook enkele andere kwesties besproken, waaronder de nieuwe vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam. De delegatie uit Vietnam was in Denemarken in verband met de P4G-top in Kopenhagen, die vrijdag 19 oktober opende in het Industriens Hus.

Bron van origineel citaat uit Confederatie van de Deense industrie:
https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2018/10/buldrende-asiatisk-vakstmarked-rykker-tattere-pa-danmark/