UV Standard 801

UV Standard 801

Producten van MASCOT met de aanduiding UV Standard 801 beschermen uw huid tegen de stralen van de zon als u veel buiten werkt.

Wanneer u het grootste gedeelte van de dag buiten bent, raadt MASCOT u aan werkkleding met UV Standard 801 te gebruiken. Als u vele uren buiten doorbrengt, kan de straling van de zon hard zijn voor uw huid, dus het is belangrijk dat u de juiste bescherming gebruikt. De straling van de zon is sterk en kan dwars door uw werkkleding schijnen en op den duur uw huid beschadigen. Daarom is de juiste bescherming belangrijk. De uv-factor geeft aan hoe veel langer u in de zon kunt blijven zonder dat uw huid schade oploopt. Kleding met een hoge uv-factor beschermen zelfs meer dan de sterkste zonnebrandcrème en is daarom bijzonder geschikt voor mensen die veel buiten werken, zoals bouwvakkers, wegwerkers en hoveniers. De producten van MASCOT zijn op basis van UV Standard 801 gecertificeerd voor bescherming met een hoge UPF (Ultraviolet Protection Factor). Dat betekent dat maar een klein gedeelte van de zonnestralen de kleding doordringt tot op de huid. Bij een UPF van 80 dringt bijvoorbeeld maar 1/80 = 1,25% van de zonnestralen door tot de huid.

Producten ()

De producten van MASCOT met UV Standard 801 zijn uv-getest en -gecertificeerd bij het Hohenstein Institute. Om er zeker van te zijn dat de kleding in alle mogelijke situaties de beste bescherming biedt, wordt het product zowel nieuw als in gebruikte toestand getest. De kleding wordt getest in de slechtst denkbare weersomstandigheden en wordt blootgesteld aan slijtage, rek en vocht, ook na het wassen. Met de UV Standard 801-certificering garanderen we dus dat de werkkleding niet alleen functioneel is, maar ook veilig. De kleding beschermt uw huid tegen de stralen van de zon.