Kevlar®

Bij MASCOT wordt Kevlar® gebruikt voor het verstevigen van gedeeltes van werkkleding die extra snel slijten. Kevlar® is een van de sterkste materialen als het gaat om steekbestendigheid en wordt door MASCOT daarom onder andere gebruikt als bodem voor zakken en als knieversteviging op bepaalde broeken. Het gebruik van Kevlar® vergroot de functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit van de werkkleding.

Producten ()

Hoge slijtvastheid is een van de belangrijkste punten bij de keuze van werkkleding. Daarom gebruikt MASCOT voor een groot aantal producten het materiaal Kevlar®. Kevlar® is een supersterke vezel die in combinatie met andere materialen de gedeeltes verstevigt die dagelijks blootstaan aan extra slijtage. Het kan daarbij gaan om de bodem van zakken, waarin vaak scherp gereedschap en schroeven worden bewaard, of om het kniegedeelte van broeken die worden gebruikt voor knielend werk op oneffen oppervlakken.

Veiligheid en stevigheid voor uiteenlopende branches

De Kevlar®-vezel is gemaakt van een synthetisch materiaal dat sterk genoeg is om kogels en messen tegen te houden. Kevlar® wordt vaak beschreven als een materiaal dat vijf keer sterker is dan staal. Het materiaal heeft veel toepassingsmogelijkheden en wordt ook gebruikt voor kogelvrije en steekwerende vesten voor het leger en de politie.