MASCOT® WORKWEAR

Juist gekleed gaan naar de omstandigheden is van groot belang

Als je op expeditie gaat naar een verlaten plek, moet de veiligheid tiptop zijn. Bijvoorbeeld omdat hulp ver weg is, mocht er iets gebeuren. Kleding is een bijzonder belangrijk element, vooral als bescherming tegen wind, neerslag en kou.

Départ à la recherche du bidon perdu

De kleding moet ook plaats bieden aan het benodigde gereedschap en al het andere dat noodzakelijk is voor de expeditie. Verder zijn reflectie en kleuren ook belangrijk voor de veiligheid.

Veiligheid in laagjes
Het is van levensbelang dat de deelnemers aan de expeditie goed aangekleed zijn tijdens hun werk in de natuur, in grotten, in het water of bij extreme regenval en wind. Het gaat erom dat alle lagen goed zijn, van onder- tot buitenkleding, zodat je niet koud en nat wordt. Dat kan namelijk grote gevolgen hebben voor de gezondheid en het lichaam.
Als je in de natuur werkt is het ook belangrijk dat je zichtbaar bent, zelfs als er geen grote machines in de buurt zijn. Dat maakt het onder andere gemakkelijker om gevonden te worden, mocht het noodlot toeslaan en je niet meer in staat bent om jezelf te redden.

Overal erg ver vandaan
Vanaf de dichtstbij gelegen haven van Punta Arenas kost het meer dan 24 uur om met de boot bij Madre de Dios te komen. De enige manier om op het eiland te komen is met kleine boten. Toen een lid van de expeditie in 2014 zijn been brak, werd hij opgehaald met een reddingshelikopter die niet op het eiland landde, maar die hem oppikte in een mand. Voordat hij werd opgehaald, was hij uit een grot gehaald en vijf uur gedragen naar het kamp.

Eendracht is het verschil tussen leven en dood
In het moedige team zitten verschillende onderzoekers die al eerder mee geweest zijn, wat erg belangrijk is voor de eensgezindheid. Natalia heeft tijdens de expeditie naar Diego de Almagro in 2014 ervaren hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn in een crisissituatie. Ze vertelt: »Tijdens de expeditie raakte een van onze teamgenoten diep in een grot gewond. Hij had zijn been gebroken. Het was vijf uur lopen van het kamp. Maar dankzij het team was het mogelijk om hem omhoog te krijgen en hem over het moeilijke terrein terug naar het kamp te dragen.«

 
Mascot International B.V. · Rijksweg 79 · NL - 1411 GE Naarden · Tel. +31 (0)35 7023535 · Fax +45 8724 4741 · NL 8125.97.515.B01

Mascot International B.V.
Rijksweg 79
NL - 1411 GE Naarden

Tel. +31 (0)35702 3535
Fax +45 8724 4741
NL 8125.97.515.B01