MASCOT® WORKWEAR

ZOMERKLAAR MET NIEUWE WERKSHORTS

23. mei 2014
Met uitzicht op warmer weer is het tijd om de warme werkbroek in te ruilen voor een lichtere versie. Deze lente is ons assortiment uitgebreid met twee nieuwe werkshorts die verkrijgbaar zijn in diverse eenkleurige en tweekleurige uitvoeringen.

 

Bij het kiezen van de juiste zomerwerkbroek is het belangrijk dat deze licht en luchtig is, maar deze moet ook slijtvast zijn. Een zomerbroek moet tevens alle functies hebben die een normale werkbroek heeft, zoals bijvoorbeeld kniezakken.

Zeven keer sterker dan katoen
Onze nieuwe driekwart werkshorts voldoen aan al deze eisen. De nieuwe werkshorts zijn gemaakt van een lichte kwaliteit die slechts 270 gram per weegt. Bovendien zijn deze werkshorts luchtig en hebben naast de ergonomisch gevormde knie een ruime pasvorm. De strategisch geplaatste CORDURA®-versterkingen zorgen tegelijkertijd voor grote slijtvastheid. CORDURA® is 7 keer meer slijtvast dan katoen en dit maakt een groot verschil tijdens het dagelijkse werk. De nieuwe werkshorts zijn zowel met als zonder CORDURA® spijkerzakken verkrijgbaar. Beide modellen hebben CORDURA®-kniezakken, een ruime, schuingeplaatste dijbeenzak en een verbeterde duimstokzak die voor extra bewegingsvrijheid zorgt.

Geen knelpunten
De nieuwe werkshorts heten MASCOT® Lindau (met spijkerzakken) en MASCOT® Altona. Beiden hebben een perfecte pasvorm die moeiteloos de bewegingen van het lichaam volgt, ongeacht de werkhouding. Er is onder andere een extra stuk stof aan de binnenkant van de broekspijpen ingezet, om de bewegingsvrijheid te vergroten. Dit zorgt er tevens voor dat er geen vervelende naden in het kruis zitten. In combinatie met de perfect geplaatste zakken biedt de ergonomisch gevormde taille uitstekende ondersteuning, zodat de zakken zonder probleem gevuld kunnen worden met al het benodigde gereedschap, zonder dat de drager belemmerd wordt in zijn bewegingsvrijheid.

Door en door getest
Beide werkshorts zijn gecertificeerd volgens de Oeko-Tex® Standard 100, EN15797 voor industrieel wassen en UV Standard 801. Deze werkshorts zijn onderdeel van de MASCOT® UNIQUE collectie, die na een grondige ontwerp- en testfase in 2013 is gelanceerd. Er zijn dit voorjaar ook nog twee sweaters met capuchon, waarvan één met rits, aan deze collectie toegevoegd. Op dit moment bestaat de MASCOT® UNIQUE collectie uit 23 producten in diverse kleuren, maten en beenlengtes.

Werkkleding met een goed geweten 
MASCOT® UNIQUE is werkkleding met een goed geweten. De producten worden met name geproduceerd in MASCOTs eigen fabrieken, die SA 8000 gecertificeerd zijn. SA 8000 is het internationale bewijs van goede werkomstandigheden en sociale verantwoordelijkheid. Als een producent volgens SA 8000 gecertificeerd is, kan de eindgebruiker er zeker van zijn dat de producten zijn geproduceerd onder veilige en ethisch correcte werkomstandigheden.

 
Mascot International B.V. · Rijksweg 79 · NL - 1411 GE Naarden · Tel. +31 (0)35 7023535 · Fax +45 8724 4741 · NL 8125.97.515.B01

Mascot International B.V.
Rijksweg 79
NL - 1411 GE Naarden

Tel. +31 (0)35702 3535
Fax +45 8724 4741
NL 8125.97.515.B01