Nieuwjaarsviering bij MASCOT Laos

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - Lao traditions - New Year - 2019
Maandag 15 April 2019
Traditiegetrouw is het Laotische nieuwjaar groots gevierd. Volgens de Laotische jaartelling gaan we nu het jaar 2562 in, en de medewerkers van MASCOT in Laos hebben het nieuwe jaar ingeluid met gebeden en een groot personeelsfeest.

Het nieuwjaarsfeest is voor de 823 medewerkers van MASCOT Laos tegelijkertijd een personeelsfeest. Het feest begon met een plechtig boeddhistisch gebed om de hemelse krachten te danken en om hun steun te vragen voor het komende jaar. Daarna werd het programma voor die dag gepresenteerd. Het programma bestond zoals gewoonlijk uit de optredens die de medewerkers voor elkaar organiseren. Voor de medewerkers is dit een van de hoogtepunten van het feest en de mensen zijn al weken van tevoren bezig met het voorbereiden van hun optredens en kostuums voor het feest. Het nieuwjaarsfeest bij MASCOT Laos werd afgesloten met een prijsuitreiking voor het beste optreden, trekkingen van de loterij, een prijsuitreiking voor de beste medewerkers en de traditionele Laotische dans.

Een jaar vol mogelijkheden

Met nieuwjaar wordt niet alleen het komende jaar gevierd, maar ook het voorbije jaar. En voor MASCOT Laos was het afgelopen jaar een jaar met veel nieuwe spannende activiteiten. 2018 was het jaar waarin begonnen werd met de uitbreiding van 21.000 m2, waardoor de fabriek nu meer dan 30.000 m2 groot is. Dankzij de uitbreiding van de fabriek heeft MASCOT nu plek voor 20 nieuwe productielijnen, wat ook betekent dat het aantal medewerkers aanzienlijk kan groeien. Maar daar blijft het niet bij: het werk is al begonnen voor nog een uitbreiding met 20.000 m2. De fabriek van meer dan 50.000 m2 moet gereed zijn in 2020.

Werkplek met sociale verantwoordelijkheid

De uitbreiding en implementatie van de nieuwe productielijnen stelt MASCOT in staat om nog meer Laotianen een baan te bieden onder goede omstandigheden en met fatsoenlijke werktijden en een goed loon. De fabrieken van MASCOT zijn zowel in Laos als in Vietnam allemaal gecertificeerd conform SA8000, de internationale norm voor sociale verantwoordelijkheid. Al vanaf 2008, toen MASCOT de eerste productie-eenheid in Vietnam in gebruik nam, staat bij MASCOT de inzet centraal voor het creëren van goede en veilige werkomstandigheden voor onze werknemers.

Foto's van het nieuwjaarsfeest

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - dancing - 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - dancing - 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - fashion show - 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - fashion show - I love MASCOT - 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - group photo - 2019

Foto's van de fabriek in Laos

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - New factory 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - New factory 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Nieuwjaar Laos - New factory 2019

Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Laos - New factory 2019